Waregemse studenten krijgen diploma in Regenboogstadion

Het Regenboogstadion in Waregem. © belga
Redactie KW

De proclamatie voor de leerlingen van het zesde leerjaar uit de Waregemse stedelijke basisscholen wordt dit jaar wel héél bijzonder. Zij mogen hun diploma ontvangen in het voetbalstadion.

Sowieso is het dit jaar een ongewone proclamatie, maar we vermoeden dat de leerlingen van de Waregemse stedelijke basisscholen dat allerminst erg vinden dit jaar. Doorgaans ontvangen de laatstejaars hun diploma in het stadhuis. Maar omdat de uitreiking niet op een veilige manier kan gebeuren, zochten de stad en de scholengemeenschap een alternatief. Ze klopten aan bij Essevee en die stelde het Regenboogstadion ter beschikking.

Goed nieuws ook voor de ouders, want veelal kunnen die de proclamatie niet bijwonen dezer dagen. Vanop de tribunes en met respect voor de social distancing zullen de ouders geen moment moeten missen van dit unieke moment. Voor de kinderen wordt het een speciale beleving. Onder andere burgemeester Kurt Vanryckeghem, Schepen van onderwijs Jo Neirynck en enkele spelers van Essevee zullen de diploma’s overhandigen.

Onvergetelijk moment

“De proclamatie is een mijlpaal in de schoolcarrière van de leerlingen uit Waregem en onze deelgemeenten”, vertelt schepen van onderwijs Jo Neirynck. “Veel scholen en gemeenten zien de proclamatie in het water vallen, maar het plechtig ontvangen van het getuigschrift basisonderwijs is voor een kind een belangrijke afsluiter van een belangrijke schoolperiode. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen wij onze leerlingen van het Stedelijk Onderwijs integendeel nog een onvergetelijke ervaring bieden in het indrukwekkende kader van het Regenboogstadion. Natuurlijk primeert de gezondheid en we sparen geen enkele moeite om de 150 kinderen en hun ouders op een veilige manier te ontvangen.”

“Essevee is enorm fier dat het Regenboogstadion het toneel mag zijn van dit unieke moment” vertelt CEO Eddy Cordier. “We bieden letterlijk en figuurlijk de ruimte om een heropstart mogelijk te maken. Met dit prachtige initiatief brengen we onze leuze Tope Es Alles Meuglijk opnieuw in de praktijk.”

De uitreiking vindt morgenavond plaats, op twee tijdstippen: 19 uur en 20 uur.

(BVC/DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier