Waregemse Margot zingt mee in The Voice

Margot Fermyn (foto VTM)
Margot Fermyn (foto VTM)
Redactie KW

Margot Fermyn (23) uit Waregem is dit weekend te zien in de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen op VTM. Ze woont momenteel nog thuis samen met haar oudere zus en ouders. Margot is afgestudeerd als orthopedagoog aan de HoGent en zit in haar eerste masterjaar psychologie aan de universiteit van Gent.

“De reden dat ik heb deelgenomen is eigenlijk door een complot van mijn beste vriendin, en trouwens medekandidate, Annelies en mijn zus. Zij hebben me ingeschreven voor dit avontuur zonder dat ik ervan wist. Ik vind het super zot van mezelf dat ik blind audition heb gedaan, want als zij mij niet hadden ingeschreven, dan had ik die stap nooit zelf durven zetten”, aldus Margot.

“Ik ben namelijk niet de meest zelfzekere persoon en muziek is eigenlijk voor mij altijd eerder een manier geweest om mijn emoties te uiten. Zo zong ik vroeger enkel onder de douche of als er niemand thuis was. Aangezien ik echter veel positieve reacties kreeg van mijn omgeving heb ik uiteindelijk besloten om zangles te gaan volgen en heb ik mezelf ondertussen gitaar, piano en een beetje ukelele aangeleerd.”

“Voorlopig speel ik nog niet in een band, maar het staat wel hoog op mijn verlanglijstje. Met The Voice heb ik namelijk wel ontdekt dat ik heel graag op een podium sta. Zo durf ik mezelf ook al meer laten horen aan het grotere publiek. Zo heb ik nu een Instagrampagina ‘Leeva_music’ waar ik af en toe eens wat muziek op post”, glundert Margot.

In de Blind Auditions van The Voice bouwen coaches Koen Wauters, Niels Destadsbader, Tourist LeMC, Natalia en vijfde coach Laura Tesoro elk aan hun eigen team vol zangtalent, te beginnen bij de spannende Blind Auditions. Tourist LeMC en Niels zorgen voor een verrassende dynamiek: zij jagen vaak op dezelfde talenten. Niels weet te charmeren in het West-Vlaams en Tourist LeMC gooit zijn poëtische woorden in de strijd. Benieuwd wie Margot aan de haak kan slaan.

(Glen De Waele)

Blind Auditions, vrijdagavond om 20.40 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier