Waregemse Leeuw voor project rond Berenziekenhuis

Stéphanie De Waele met de Waregemse Leeuw en Glenn De Waele (links) en Michiel Vandewalle (rechts) van N-VA Waregem. © DJW
Redactie KW

N-VA Waregem reikte de Waregemse Leeuw uit aan Stéphanie De Waele (20) voor haar eindwerk en project het Berenziekenhuis waaraan ook haar collega’s Kim Verhelst, Lynn Van Den Bussche en Shauny Vandevelde meewerkten.

Stéphanie De Waele is derdejaarsstudente Kinderverpleegkunde aan Hogeschool Vives in Kortrijk en studeert straks af. Het Berenproject was haar bachelorproef, waarbij kinderen kennis maakten met wat er allemaal gebeurt in een ziekenhuis wanneer je ziek bent of het slachtoffer bent van een ongeval.

“Vives gaf ons de opdracht om Berenziekenhuis XL uit te werken”, vertelt de gelauwerde. “Het gaat eigenlijk om een fictief ziekenhuis waarnaar door ons aangeschreven en gecontacteerde kinderen moesten komen met hun teddybeer. Wij wilden zo divers en breed mogelijk gaan door er onder andere kinderen met een beperking, van allochtone afkomst, met ADHD of met autisme erbij te betrekken. En dat lukte. En zo kwam het dat wij in totaal 51 van de 58 ingeschreven kinderen op bezoek kregen in ons fictieve ziekenhuis. Daar konden ze ons vertellen wat hun beer mankeerde. Daarna volgde een diagnose en konden de kinderen alle stappen van het onderzoek en de eventuele remediëring volgen.”

Diversiteit

Omdat er kinderen met een verschillende achtergrond of met een of andere lichamelijke beperking langskwamen, kregen Stéphanie en haar collega’s een deel van de wereld op bezoek. Die diversiteit was een essentieel onderdeel van de opdracht. Ook daarin slaagden de vier laatstejaars. “Na afloop stuurden wij naar de ouders nog een mail met een vragenlijst. Daaruit bleek onder andere dat hun kinderen thuis vertelden over hun ervaringen en dat ze de situaties zelf naspeelden.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier