Waregemse koelcelproducent pakt uit met opmerkelijke 3D-configurator

© Sem Libeert
Redactie KW

Isomasters, het bedrijf uit Waregem dat modulaire koel- en vriescellen levert aan erkende koeltechniekers, heeft een opmerkelijke online 3D-configurator gelanceerd. Met de configurator, uniek voor de sector, wordt de orderplaatsing teruggebracht van meerdere weken naar enkele minuten.

Met de lancering van de online configurator komt isomasters tegemoet aan een van de grootste verzuchtingen van erkende koeltechniekers: de lange doorlooptijd van concept tot orderbevestiging.

“Schematisch verliep het tot voor kort zo: een eindgebruiker – bakker, slager, supermarkt,…- bekijkt samen met een erkende koeltechnieker wat de mogelijkheden zijn van een koelcel. Op basis van dat gesprek stuurt de koeltechnieker ons een aanvraag voor offerte. Wij koppelen dan terug wat haalbaar is en doen een tegenvoorstel”, legt managing director Christophe Bouvry uit. “Op die manier kunnen er een aantal dagen overheen gaan voor alles uitgeklaard is en er een concreet voorstel uitgewerkt is.”

Bij goedkeuring van offerte gaan vervolgens de technische tekenaars aan de slag. Zij voorzien een technisch legplan op basis waarvan dan manueel een voorziene verzenddatum wordt berekend.

“Met onze net gelanceerde Cold Room Configurator worden alle bovenstaande stappen teruggebracht tot enkele minuten”, aldus Christophe Bouvry. “De koeltechnieker kan op onze webshop op een eenvoudige manier aan de slag met de 3D-tool om samen met de klant de best mogelijke oplossing uit te werken. Elke wijziging die de eindklant vraagt wordt ook onmiddellijk visueel en prijskundig weergegeven. Op die manier weet de eindklant heel precies hoe het eindproduct eruit zal zien. En als de eindklant tevreden is, kan de koeltechnieker de bestelling eenvoudig plaatsen en krijgt men automatisch een legplan en voorziene leverdatum. De volledige doorlooptijd tot bestelling brengen we zo terug van meerdere weken tot enkele minuten.”

Productieprocessen

Dat de koeltechnieker automatisch een legplan en voorziene leverdatum ontvangt, komt doordat de 3D-configurator verbonden is met de achterliggende productieprocessen en het volledige ERP-systeem.

“Om het simpel te stellen: de online configurator is op de hoogte van de voorraden en de werkschema’s voor de volgende weken. Eenmaal een bestelling geplaatst, gaat het systeem met die gegevens aan de slag en kan het, rekening houdend met o.a. de voorraden, het aanwezige personeel en de locatie van de werf, een voorziene leverdatum meegeven. Door de verbinding met het ERP-systeem start de koeltechnieker bovendien zelf, zonder enige manuele interventie, de productie op.”

Concurrentie

Met de lancering van de online tool neemt isomasters een voorsprong op zijn internationale concurrenten. “De concurrentie in onze sector is bikkelhard. Als we marktleider willen blijven in de 76 landen waar we nu marktleider zijn, moeten we onze klanten steeds de beste dienstverlening bieden. Op vlak van kwaliteit zijn we wereldtop. Nu kunnen we ons met de lancering van de Cold Room Configurator ook op het vlak van doorlooptijd verder onderscheiden van onze concurrenten,” besluit Christophe Bouvry.

Bent u geen koeltechnieker, maar wilt u wel kennismaken met de 3D-tool? Dan kan u terecht op de demoversie op webshop.isomasters.com. Meer info op coldroomconfigurator.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier