Waregemse Isabelle Bouckaert is nieuwe voorzitter van JCI

© JCI
Redactie KW

JCI Vlaanderen (Junior Chamber International) heeft een nieuwe voorzitter: de Waregemse Isabelle Bouckaert. Samen met haar team zal ze vanaf 1 augustus 2019 de leiding nemen over meer dan 30 Vlaamse afdelingen, samen goed voor 720 leden.

JCI focust op het aanbieden van groeikansen die jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen.

“Op basis van projecten, opleidingen, congressen en de nodige dosis fun, zie je onze leden kansen grijpen en groeien als persoon. Deze ervaring nemen ze mee in hun privé en professionele sfeer. En tegen de muur lopen is toegestaan, ervaring boven winst. Daar staat JCI voor”, geeft Isabelle Bouckaert fier mee.

Gekende projecten van JCI bij het grote publiek zijn World Clean-up Day, Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar en Tuttenboom. Deze kennen verschillende edities doorheen Vlaanderen.

Grote namen zoals Kofi Annan en John F. Kennedy zijn ooit lid geweest van JCI. In eigen land was Steven Vandeput (ex-minister van Defensie) een actief Jaycee.

Tijdens het komende werkingsjaar zal Isabelle Bouckaert de focus leggen op de connectie tussen JCI Vlaanderen en de lokale afdelingen. Met als thema ‘Fire’ zal het vuur aangewakkerd worden om deel te nemen aan de events, trainingen en congressen die JCI organiseert. Ook zal de afdeling Vlaanderen actief zijn op lokaal niveau. Ze kunnen de kennis en ervaring van de bestuursleden inschakelen bij vragen. “Wij worden als het ware een collega-lid, waar ze ons nodig hebben. JCI is niet ‘from the top down’, maar actief op alle niveaus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier