Waregemse Gordel schenkt 5.000 euro aan goed doel

We herkennen Paul Van Assche (WG), Noël Baele (WG), Willy De Bouvrie (WG), dr. Jan Claeys (vzw Materniteit Dano), Joan Van Weehaeghe (WG), Rik Verhaeghe (WG), Eddy Van Heuverswijn (WG), Renate Baele (WG) en Jolien De Keyzer (WG). © YVW
Redactie KW

Vrijdag was er het jaarlijkse bedankingsfeestje voor de vrijwilligers van de 17de Waregemse Gordel, die begin juli plaatsvond.

Zowat alle vrijwilligers tekenden present. Ook een aantal medewerkers van medisch centrum Notre Dame de la Providence (Burkina Faso) schoven mee aan tafel. Het centrum beschikt onder meer over een materniteit, een labo, een operatieblok en een apotheek. De Waregemse gynaecoloog Jan Claeys is voorzitter van de gelijknamige vzw, het goede doel van deze editie. Hij mocht een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag werd door 2.000 deelnemers op de tweede zondag van juli bij elkaar gefietst en gewandeld.

Het bedrag zal geïnvesteerd worden in de aankoop van een ziekenwagen voor medische hulp. Vzw Materniteit Dano Burkina Faso organiseert binnenkort hun volgende activiteit: het vocaal ensemble Falamingo treedt op zaterdag 20 oktober om 20 uur op in de Sint-Bavo kerk in Sint-Baafs-Vijve. Meer info via www.materniteitdano.be en op 0486 44 20 23. (YVW).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.