Waregemse Gordel schenkt 100 mondmaskers aan Ten Anker

Een deel van het bestuur van vzw Waregemse Gordel, samen met bewoners en medewerkers van Ten Anker. © vzw Waregemse Gordel
Redactie KW

Door de coronamaatregelen kan de 19de Waregemse Gordel deze zomer niet plaatsvinden. Maar het bestuur bleef echter niet bij de pakken zitten.

“Doordat alle sponsors het sportevenement trouw blijven, slagen we erin om vzw Ten Anker een extra steuntje te geven in deze bizarre tijden”, zegt Rik Verhaeghe, voorzitter van de Waregemse Gordel.

Ten Anker – het goede doel van de WG 2017 – biedt rechtstreeks toegankelijke hulp aan personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, die wonen in de regio Waregem. Zo worden verschillende woonvormen aangeboden, evenals aangepast werk in de beschutte werkplaats en is er een activiteitencentrum.

Geschenk uit de hemel

Logistiek verantwoordelijke Sylvie Van Herreweghe: “Het telefoontje van Rik kwam als een geschenk uit de hemel. Dankzij de schenking van 100 herbruikbare mondmaskers zullen onze bewoners binnenkort wat meer vrijheid kennen. Zo zullen ze de masker dragen tijdens de boodschappen die ze straks zelf weer zullen doen. Sommigen moeten ook de lijnbus nemen om op locatie te werken en daarbij is de mondmasker zelfs verplicht.”

De 100 mondmaskers, in verschillende kleuren en modellen, werden gestikt door Retouches Claudine, al meerdere jaren sponsor van de Waregemse Gordel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier