Waregemse Gordel richt zich op meer comfort tijdens en na kankerbehandeling

Het comité van de Waregemse Gordel wijzigt weinig of niets aan de formule die de voorbije jaren veel deelnemers aantrok. “Houden wat je hebt. En ook: waarom moet je iets willen veranderen dat in se oké is?”, zegt de organisatie, die opnieuw het Boekenplein op Zuidboulevard koos als de start- en aankomstplaats.

Het organiserend comité van de Waregemse Gordel: Renate Baele, Rik Verhaeghe, Joan Van Weehaeghe, Willy De Bouvrie, Eddy Van Heuverswijn, Noël Baele en Jolien De Keyzer. Luc Delodder en Paul Van Assche ontbreken op de foto. © DJW

De Waregemse Gordel vindt plaats op zondag 14 juli. De eerste inschrijven beginnen al vanaf 7.30 uur. “Fietsen of wandelen: dat is de focus van de Gordel waarvan de routes in vergelijking met vorig jaar weer eventjes zijn gewijzigd”, aldus voorzitter Rik Verhaeghe. “Voor wie met de fiets komt gaat het richting Marke en Tielt. Het is een overwegend vlak parcours dat wij daarvoor uitstippelden en je hebt verschillende keuzes: 15, 30, 50 of 80 kilometer. De wandelaars verkennen dan weer de noordoostkant van Waregem en houden halt bij de vrije basisschool in wijk De Jager. Ook hier kun je kiezen: zes, twaalf, 18 of 21 kilometer. Alles is onderweg goed aangegeven.”

Op het Boekenplein is er voor iedereen en zeker voor de kinderen weer randanimatie. Zo komt er rond 15 uur een clown ballonnen plooien en geeft de resultaten daarvan mee aan het jonge volkje. Voor wie wil genieten van een hapje en een drankje: op het Gordelterras zijn er ook vrolijke muziekjes waarvoor dj Stompie wordt ingeschakeld. Alle deelnemers aan de Gordel nemen ten slotte ook deel aan een tombola waarvan rond 18 uur de trekking plaatsvindt en tientallen prijzen worden verloot.

Achttiende editie

“Ook voor onze achttiende editie zorgen onze tientallen sponsors ervoor dat deelnemen echt betaalbaar blijft”, aldus Rik Verhaeghe. “In voorverkoop betaal je voor een Gordelkaart 4 euro, voor kinderen van 3 tot 12 is het 2 euro. De dag zelf is het respectievelijk 6 euro en 3 euro. In ruil daarvoor krijg je van ons een routebeschrijving, indien nodig medische hulpverlening, een ongevallenverzekering en op de stopplaatsen versnaperingen. De opbrengst van deze Gordel is bestemd voor vzw Oigo, die zich richt op het verhogen van het comfort van de patiënt tijdens en na kankerbehandeling.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.