De Vlaamse regering reikt voor het zesde jaar op rij de Vlaamse eretekens uit. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar gaan twee eretekens gewone Vlamingen die zich in stilte hebben ingezet om de maatschappij draaiende te houden tijdens de coronacrisis.

Martine Vaneyck, poetsmedewerker op intensieve zorgen Sint-Trudo ziekenhuis en Ann Maes, al 25 jaar medewerker in Colruyt Waregem, mochten een Vlaams ereteken in ontvangst nemen. "Het is een hulde aan allen die vaak hun gezondheid op het spel hebben gezet om onze samenleving in het heetst van de coronastrijd draaiend te houden", vertelt minister-president Jambon.

Bijgesprongen in Kuurne

Volgens de Vlaamse regering staat Ann symbool voor de veerkracht van het voltallige personeel van alle warenhuizen dat tijdens de lockdown bleef werken. Ann Maes is verantwoordelijke van de Collect and Go-afdeling, vult de rekken en staat ook vaak aan de kassa.

Voor de gelegenheid bracht ze haar collega Kathleen Guyot mee, die verantwoordelijke is voor de diepvriesafdeling. Allebei zijn ze heel gedreven, heel fier ook en enorm begaan met de collega's. Samen staan ze zij aan zij maar liefst 25 jaar in hun Colruyt-filiaal in Waregem. Beiden zijn de midden de crisis in Kuurne gaan helpen zijn omdat de voltallige ploeg daar in quarantaine moest.

"Tijdens de lockdown zijn de levensnoodzakelijke sectoren open gebleven, onder meer de warenhuizen en een aantal winkels. Vaak in moeilijke omstandigheden heeft het personeel het beste van zichzelf gegeven om de klanten vriendelijk en professioneel te bedienen", duidt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) de keuze voor de Waregemse. "Ann Maes van Colruyt van Waregem vertegenwoordigt hier vandaag die groep mensen. Zij verdient onze waardering. Daarom krijgt zij één van de Vlaamse eretekens."

Nog drie erkenningen

Danser, choreograaf, tv-maker en schrijver Ish Ait Hamou ontvangt een ereteken naar aanleiding van zijn roman Het moois dat we delen, waarin hij de lezer doet nadenken over migratie in onze maatschappij en de vooroordelen die mensen hebben over elkaar.

Pedagoge, criminologe, gedragstherapeute en oprichtster van de vrijwilligersorganisatie Therapeuten voor Jongeren (TeJo) Ingrid De Jonghe wordt gelauwerd vanwege haar werk met TeJo en de vele duizenden jongeren die ze in haar laagdrempelige inloophuizen heeft ontvangen. Tenslotte ontvangt de vzw Vlaanderen Feest nog een ereteken voor de inspanningen om het Vlaming-zijn in de open wereld van vandaag te stimuleren. (Belga/API)

De Vlaamse regering reikt voor het zesde jaar op rij de Vlaamse eretekens uit. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar gaan twee eretekens gewone Vlamingen die zich in stilte hebben ingezet om de maatschappij draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Martine Vaneyck, poetsmedewerker op intensieve zorgen Sint-Trudo ziekenhuis en Ann Maes, al 25 jaar medewerker in Colruyt Waregem, mochten een Vlaams ereteken in ontvangst nemen. "Het is een hulde aan allen die vaak hun gezondheid op het spel hebben gezet om onze samenleving in het heetst van de coronastrijd draaiend te houden", vertelt minister-president Jambon. Volgens de Vlaamse regering staat Ann symbool voor de veerkracht van het voltallige personeel van alle warenhuizen dat tijdens de lockdown bleef werken. Ann Maes is verantwoordelijke van de Collect and Go-afdeling, vult de rekken en staat ook vaak aan de kassa. Voor de gelegenheid bracht ze haar collega Kathleen Guyot mee, die verantwoordelijke is voor de diepvriesafdeling. Allebei zijn ze heel gedreven, heel fier ook en enorm begaan met de collega's. Samen staan ze zij aan zij maar liefst 25 jaar in hun Colruyt-filiaal in Waregem. Beiden zijn de midden de crisis in Kuurne gaan helpen zijn omdat de voltallige ploeg daar in quarantaine moest."Tijdens de lockdown zijn de levensnoodzakelijke sectoren open gebleven, onder meer de warenhuizen en een aantal winkels. Vaak in moeilijke omstandigheden heeft het personeel het beste van zichzelf gegeven om de klanten vriendelijk en professioneel te bedienen", duidt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) de keuze voor de Waregemse. "Ann Maes van Colruyt van Waregem vertegenwoordigt hier vandaag die groep mensen. Zij verdient onze waardering. Daarom krijgt zij één van de Vlaamse eretekens."Danser, choreograaf, tv-maker en schrijver Ish Ait Hamou ontvangt een ereteken naar aanleiding van zijn roman Het moois dat we delen, waarin hij de lezer doet nadenken over migratie in onze maatschappij en de vooroordelen die mensen hebben over elkaar. Pedagoge, criminologe, gedragstherapeute en oprichtster van de vrijwilligersorganisatie Therapeuten voor Jongeren (TeJo) Ingrid De Jonghe wordt gelauwerd vanwege haar werk met TeJo en de vele duizenden jongeren die ze in haar laagdrempelige inloophuizen heeft ontvangen. Tenslotte ontvangt de vzw Vlaanderen Feest nog een ereteken voor de inspanningen om het Vlaming-zijn in de open wereld van vandaag te stimuleren. (Belga/API)