Waregemse bedrijfsleider start Mask4Lifes op en zorgt voor gratis mondmaskers

Sven Kindt aan de stadswinkel in het Pand, waar hij net een aantal boxen of kratten van zijn firma NSK is gaan ophalen om die af te leveren bij de vrijwilligers die mondmaskers maken of stoffen meegeven voor de aanmaak ervan. (foto DJW)
Redactie KW

Bedrijfsleider Sven Kindt besteedt in deze coronatijden vrijwel al zijn tijd aan het ophalen van mondmaskers, die door vrijwilligers worden gemaakt, om die dan gratis te leveren aan de stad. Het stadsbestuur zorgt dan zelf voor de verdere verdeling van de mondmaskers.

Sven Kindt is een jonge ondernemer die in 2003 aan de Ingooigemstraat, recht tegenover het bekende café De Halve Maan, bijna op de grens van Waregem met Vichte, zijn bedrijf ESK opstartte. Hij heeft acht medewerkers in dienst, die momenteel door de coronamaatregelen thuis zitten, in afwachting dat ze zo vlug mogelijk opnieuw aan het werk kunnen.

“ESK staat voor Energy Solutions Kindt. Wij zijn gespecialiseerd in elektro-technische oplossingen en dito service voor firma’s en bedrijven in de Waregemse regio. Vanuit onze visie om zeker voor de stad Waregem iets te doen in deze coronatijden kwam ik op het idee om mondmaskers te laten maken. Hiervoor kan ik op de hulp rekenen van vrijwilligers die het project Mask4Lifes mee helpen mogelijk maken. Zo zijn er 26 stiksters aan het werk en tien chauffeurs die met de wagens van ESK de mondmaskers ophalen en afleveren”, legt Sven Kindt uit.

“Ik kan op de hulp rekenen van heel wat vrijwilligers”

“Bij de mensen in Waregem ben ik gaan rondvragen of ze thuis stof liggen hadden die daarvoor kon dienen. Om alles vlot te laten verlopen, maak ik gebruik van mijn eigen bedrijfsvoertuigen om bij de vrijwilligers langs te gaan, de maskers mee te nemen, naar de stadswinkel in het Pand te rijden en daar af te leveren. Voor de opslag van de maskers gebruik ik onze ESK-boxen. Ik doe dat allemaal gratis en met heel veel plezier, want het is tenslotte voor Waregem en zijn bewoners, de instellingen, het ziekenhuis, de vele mensen die in de zorgsector werken dat wij het doen. In totaal heb ikzelf nu al rond de 3.000 euro geïnvesteerd. Ook dat is graag gedaan.”

Facebook

Sven Kindt maakte een Facebookpagina aan om wat ruchtbaarheid te geven aan het project Mask4Lifes. Op die manier kan ook iedereen het verloop en de gang van zaken volgen. Ook via doelgerichte marketing bereikt hij veel mensen. “Tot nog toe heb ik zeker zo’n 40.000 mensen weten te bereiken. De reacties zijn positief, de aangeboden hulp fantastisch. Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers kunnen wij op deze manier ervoor zorgen dat de stad over een flink aantal mondmaskers beschikt. Momenteel staat de teller op zo’n kleine 2.000, maar ik zou de actie graag verder zetten tot we zo’n 3.000 mondmaskers hebben gemaakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier