Waregemse basketdames na twee jaar terug op het hoogste niveau

"We zien deze promotie als een eerste stap in een groeitraject met speelsters die we de komende jaren hopen bij de Belgian Cats te zien aantreden", aldus voorzitter Dieter Debo. © ELD
Redactie KW

Twee jaar nadat de dames van Basket Waregem een stapje terug zetten en fusioneerden met de heren, keren ze nu terug op het hoogste niveau. Frederic Claessens neemt de ploeg onder zijn hoede, Tanja Popivoda wordt zijn assistent.

ION Basket Waregem stond na 22 speeldagen afgetekend aan de leiding in eerste landelijke tot de coronacrisis roet in het eten gooide. De VBL besliste na een herrekende einduitslag dat ION Basket Waregem mocht promoveren naar Top Division Women One. Een beslissing waar het bestuur van de Zuid-West-Vlaamse club nu is op ingegaan. “We zien deze promotie als een eerste stap in een groeitraject met speelsters die we de komende jaren hopen bij de Belgian Cats te zien aantreden”, zegt voorzitter Dieter Debo.

“Ook op het niveau van ons sportief comité hebben we nieuws te melden. Bart Delarue heeft aangeven dat de groei van onze club het noodzakelijk maakt dat we de rol van sportief manager opsplitsen in een luik dames en heren. Caroline De Roose en Dimitri De Mol, die al lid zijn van het sportief comité en respectievelijk de taskforces dames en heren leiden, stappen vanaf nu in een duobaan: sportief manager dames en sportief manager heren. Ter verduidelijking: de functie van sportief manager dames omvat de volledige lijn van onderbouw tot en met Dames One, die bij de heren van de onderbouw tot en met Heren Two”, aldus Debo.

Sissoko versterkt herenteam

“We kunnen eveneens melden dat de samenstelling van de spelerskern van onze Heren One ook vast ligt. Als forward komt Maxim Verspeeten ter vervanging van Giel Vanthournout, maar dat was al langer bekend. Het vertrek van Bart Samaey en Leigh Enobakhare wordt opgevangen door nieuwkomer Lucien Sissoko (ex-Leuven en Gembo). Ook dit seizoen is er dus ruimte voor speelminuten van doorstromende jeugdtalenten.” (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.