Waregemnaar Louis Wauters geselecteerd voor internationale culinaire wedstrijd Bocuse d’Or

Waregemnaar Louis Wauters (centraal) werd verkozen tot commis van Lode De Roover (rechts). © Facebook
Redactie KW

Waregemnaar Louis Wauters van Hotelschool Ter Duinen maakt deel uit van het team van Lode De Roover op weg naar de internationale culinaire wedstrijdfinale van Bocuse d’Or in Lyon.

Op de Horecabeurs in Gent werd zondag de Belgische nationale selectie van de Bocuse d’Or bekendgemaakt. Net als twee jaar geleden kookte Lode De Roover, de chef van Fleur de Lin in Zele, zich opnieuw naar winst. Hij neemt Waregemnaar Louis Wauters van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde mee om hem als commis bij te staan.

Lode De Roover en zijn team zullen België nu vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in juni 2020 In het Estse Tallinn. Als zij zich kwalificeren tijdens het Europees kampioenschap, mogen ze door naar de wereldfinale in Lyon. Die vindt plaats in januari 2021.

De internationale culinaire wedstrijd Bocuse d’Or, gestart door de Franse sterrenchef Paul Bocuse in 1987, wordt officieus als het wereldkampioenschap koken beschouwd. De wereldwijde finale, waarin 24 landen uit vijf continenten vertegenwoordigd zijn, vindt om de twee jaar plaats in Lyon. De coaching gebeurt door gerenommeerde chefs.

Bocuse d’Or Belgiumhttps://www.facebook.com/BocuseDOrBelgium/https://www.facebook.comFacebook1

Congratulations to the winner from our Commis Challenge: Louis Wauters from Hotelschool Ter Duinen! 💥 Louis will be…

Geplaatst door Bocuse d'Or Belgium op Donderdag 21 november 2019

rich1.0https://www.facebook.com/BocuseDOrBelgium/posts/3451779991529107552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.