Waregemnaar Jeroen dingt in ‘De Bachelorette’ naar het hart van Elke Clijsters

Waregemnaar Jeroen Van de Velde waagt zijn kans bij Elke Clijsters. (Foto Play 4)©greetje van buggenhout
Waregemnaar Jeroen Van de Velde waagt zijn kans bij Elke Clijsters. (Foto Play 4)©greetje van buggenhout
Redactie KW

Op donderdag 18 februari kan je op Play4 het nieuwe datingprogramma ‘De Bachelorette’ volgen. Daarin geven vijftien mannen 12 weken het beste van zichzelf om het hart van voormalig tennisspeelster, en jongste zus van Kim, Elke Clijsters te veroveren. Een van die casanova’s is Waregemnaar Jeroen Vande Velde (33), commercieel bediende bij Van Damme.

Wie bracht je op het idee om deel te nemen?

Het grappige is dat ik mezelf niet heb ingeschreven. De makers hebben mij via sociale media zelf gecontacteerd. Natuurlijk was ik aangenaam verrast, en zelfs een beetje gevleid door het voorstel. Van nature ben ik iemand die enorm open sta voor nieuwe uitdagingen. Ik heb dan ook geen minuut getwijfeld.

Wat sprak je zo aan in het programma?

Ten eerste vond ik Elke een zeer mooie vrouw, maar ik zag direct ook een zekere maturiteit in haar. Elke heeft, net als ik, veel meegemaakt. Dat zoek ik in een vrouw. Iemand die weet wat ze wil.

Daarnaast was haar sportiviteit ook een pluspunt. Sport staat centraal in mijn leven, dit zowel op fysiek als mentaal vlak. Ik heb daarin ook een heel brede interesse. Al moet ik toegeven dat tennis en padel vrij onbekende sporten waren voor mij.

Los van haar looks en sportieve voorkomen, wat bewonder je nog aan Elke Clijsters?

Het feit dat Elke zo modebewust is, dat ben ik namelijk ook. Ik vind stijlvol gekleed gaan enorm belangrijk. Elke is naar mijn aanvoelen bovendien iemand die thuis is in verschillende werelden. Zo zie ik ze snel aarden met de kinderen thuis, maar anderzijds is ze ook in haar element in de glitter- en glamourwereld.

Zou je deze manier van daten aanraden aan andere mensen?

Zeker, het is verrassend en uitdagend om elkaar zo te leren kennen. Het is speciaal om zo een vrouw te verleiden. Je moet echt strijden voor die aandacht. Dat is niet altijd evident. Ik heb dat gedaan op mijn eigen manier. Hoe? bijvoorbeeld door veel oogcontact te maken. Zo maakte ik Elke duidelijk dat ik er voor haar was en ze de volle aandacht kreeg.

Hoe was het in de liefde totnogtoe?

Ik was heel lang samen met iemand. Die relatie liep van mijn tienerjaren tot de breuk, vier jaar geleden. Het lukte helaas niet meer. We waren volledig uit elkaar gegroeid. Ik ben lang op zoek geweest naar mezelf daarna.

Wie is de Jeroen die we straks op tv zullen zien?

Ik ben honderd procent mezelf gebleven. Ik heb dus zeker geen masker opgezet, zo kon het ook niet afvallen. ( lacht ) Ik ben er trouwens niet uit of de andere dat wel deden. Je leert hen op een heel intensieve manier kennen, maar je weet natuurlijk niet hoe ze in het echte leven zijn. Ik bestudeer graag mensen en ik vond het heel erg fascinerend hoe elke man het op een andere manier trachtte aan te pakken.

De huidige coronapandemie raasde al bij het inblikken van de opnames. Hoe was dat?

We zijn uitvoerig getest en daarna verbleven we allemaal op dezelfde locatie, gezellig in één grote bubbel. Er was dus weinig risico. Natuurlijk deden we wel activiteiten, maar die verliepen telkens in een veilige omgeving.

Hoe waren de andere deelnemers? Heb je er vrienden aan overgehouden?

Ondanks het feit dat we eigenlijk concurrenten waren van elkaar, zou ik zeker wel durven zeggen dat ik vrienden heb gemaakt. Zo hoor ik nog regelmatig sommige van de deelnemers. Maar ik ben ook een gefocust persoon. Als ik de kans had om met Elke samen te zijn, dan koos ik daar natuurlijk voor. (Glen De Waele)

‘De Bachelorette’ is vanaf donderdag 18 februari wekelijks te bekijken op Play4 om 20.30 uur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.