Waregem Yacht club opent het nieuwe vaarseizoen na race tegen de klok

Het vaarseizoen is gestart met de uitbaters Kathy Van Wietendaele en Franck Naessens, de bestuursleden Jan Lammens, voorzitter Chris Devriendt, Claude Deprez en Patrick Vlieghe en de initiatiefnemers voor Port de Vive Kurt Naessens en Elisabeth Lambrecht. © IVD
Redactie KW

In Port de Vive, het nieuwe clublokaal van de Waregemse Yachtclub, werd het vaarseizoen officieel geopend. Er heerste een gezellige drukte.

“Het was de afgelopen weken werkelijk alle hens aan dek maar wij zijn klaar voor de start van het nieuwe vaarseizoen”, stelt voorzitter Chris Devriendt.

“Door omstandigheden moesten wij ons clublokaal voorlopig openen in een tent, maar de bouwwerken zullen binnenkort van start gaan.”

We willen gespaard blijven van diefstal en vandalisme

“Naast Port de Vive trokken wij in eigen beheer ook een clubhuis op en daardoor beschikken wij over een kleine vergaderruimte. Ook de volledige apparatuur voor de camerabewaking brachten wij daarin onder.”

Twaalf camera’s

“Wij hebben de jachthaven trouwens nog een stuk veiliger gemaakt en wij breidden het aantal camera’s uit tot twaalf. Dat is zeker geen overbodige luxe, maar wij hopen daardoor natuurlijk gespaard te blijven van diefstallen en vandalisme.”

“Wij mogen dit jaar ook een aantal nieuwe leden verwelkomen en vanaf vandaag kunnen de leden hun badge komen afhalen. Ondertussen meerden de eerste boten al aan, maar het seizoen ging pas echt van start op 1 mei”, weet de voorzitter.

“Van de 45 ligplaatsen zijn er momenteel een 40-tal bezet, maar wij moeten sowieso enkele steigers vrij houden voor passanten en bezoekers. Met ons bestuur hebben wij er alvast veel zin in en de bouw van ons clublokaal Port De Vive zal ons ongetwijfeld een nieuw elan bezorgen. Wij hebben de komende maanden trouwens een en ander in petto.”

Kurt Naessens en Elisabeth Lambrecht, die zo snel mogelijk met hun nieuwbouw hopen te starten, toonden ons even de plannen, het wordt een prachtig complex.

Elke dag open

“In afwachting van de nieuwbouw is het een beetje behelpen in onze tent, maar de leden waarderen het dat wij samen met het bestuur een voorlopige oplossing gevonden hebben. Wij zijn momenteel elke dag open van 10 uur tot 22 uur.”

“In onze nieuwbouw zal het straks allemaal een stuk comfortabeler worden voor Franck Naessens en zijn vrouw Kathy Van Wietendaele.”

“Er zal in de nieuwbouw immers plaats zijn voor 65 personen en ook het aanbod wordt ruimer met naast een bier-, tearoom- en snackkaart op termijn ook warme gerechten en eventueel dagschotels”, gaf Chris Devriendt nog mee. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier