Waregem wil dat bewoners massaal shoppen in eigen stad

© DJW
Redactie KW

Het Waregems autonoom gemeentebedrijf Wagso en het stadsbestuur startten vrijdag 8 mei een sociale mediacampagne om vanaf maandag 11 mei en zeker tot eind dit jaar allle bewoners ertoe te bewegen massaal bij de lokale winkels en handelszaken inkopen te doen.

Daarvoor bieden zij online een charter aan waarbij de Waregemnaars intekenen dat ze zich akkoord verklaren met het initiatief door te verklaren dat ze tot en met 31 december de vijfhonderd winkels in de stad en de deelgemeenten zullen steunen door bij hen te gaan shoppen. Om dat goed te benadrukken, voert de stad via de facebookpagina van handelaarsorganisatie Winkelen in Waregem een intensieve campagne.

Facebookpagina van Winkelen in Waregem

Schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie: “Om dat goed in de verf te zetten, rolt de stad ook een social-mediacampagne uit, via de Facebookpagina van Winkelen in Waregem. Een bijkomende aardigheid is onder andere een authentiek profielkader op Facebook. Iedereen kan er zijn/haar profielfoto opsmukken met ‘ik winkel in Waregem’.”

“In een volgende fase komen regelmatig lokale handelaars aan het woord om hun verhaal te doen. Want net de handelaars zelf zijn de grote charme van de Waregemse lokale handel. De stad wil mede door deze campagne de economie en handel in Waregem zo goed mogelijk ondersteunen. Ondernemers kunnen binnenkort ook een beroep doen op het financieel noodfonds dat de stad voorbereidt.” (DJW)

Intekenen op het charter via www.winkeleninwaregem.be/ik-koop-in-waregem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier