Waregem schrapt nieuwjaarsreceptie, winterevenementen vinden wel plaats

Een archiefbeeld van de nieuwjaarsreceptie in Desselgem. © PNW
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij schrapt het stadsbestuur de traditionele nieuwjaarsrecepties die op verschillende plaatsen in Waregem zouden plaatsvinden. “De stijgende coronacijfers laten het niet toe”, klinkt het.

Vorig jaar besliste het stadsbestuur al in oktober om de bijeenkomsten te schrappen. Nu valt de beslissing eerder laat. Het stadsbestuur laat weten dat de geplande datum – zondag 9 januari 2022 – opgenomen staat in het stedelijk infoblad De Sprong. “Maar het stadsbestuur heeft besloten deze te annuleren, als gevolg van de stijgende coronacijfers”, klinkt het.

Geen hapje en drankje

Normaal kan je op elf verschillende locaties in de stad terecht voor een hapje en een drankje: het stadhuis, OC Nieuwenhove, OC De Roose, OC Eikenhove, SOBA Bilkhage, SO Gaverke, wijklokaal Karmel, PC Kamiano, OC ’t Klokhuis (Beveren-Leie), OC De Coorenaar (Desselgem) en OC De Linde (Sint-Eloois-Vijve).

Wel ijspiste en Huis van de Kerstman

De winteractiviteiten in openlucht, zoals de ijspiste op de Markt en het Huis van de Kerstman in stadspark Baron Casier, gaan wél door. Het zal mogelijk zijn om de kerstman te bezoeken in zijn huis. Ook de Winterfoor met 35 kermiskramen op de parking aan Waregem Expo vindt plaats, mits mondmaskerplicht.

Tot slot pakken de stadsdiensten nog uit met Zwemglinsters (een filmavond in zwembad De Treffer, met Covid Safe Ticket) en een Wintercircus in cultuurcentrum De Schakel (eveneens met Covid Safe Ticket). (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.