Uitzonderlijke omstandigheden vragen ook om uitzonderlijke maatregelen, klinkt het bij burgemeester Kurt Vanrcykeghem (CD&V). "Vorige week lanceerde de stad #WaregemHelpt om tegemoet te komen aan de directe hulpvragen van de inwoners. Naast deze zorgvragen kunnen er echter ook financiële noden zijn, zowel bij de inwoners als bij onze lokale ondernemers. Daarom bekijkt de stad de mogelijkheden om de financiën te herschikken voor een noodfonds."

"De bedoeling is om hiervoor onder andere het voorziene budget te gebruiken van evenementen die ondertussen afgelast zijn, zoals bijvoorbeeld de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen. Met het noodfonds willen we onze inwoners en ondernemers in de nabije toekomst op sociaal en economisch vlak zoveel mogelijk bijstaan."

Van zodra er meer duidelijkheid is, zal de stad hierover meer communiceren.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen ook om uitzonderlijke maatregelen, klinkt het bij burgemeester Kurt Vanrcykeghem (CD&V). "Vorige week lanceerde de stad #WaregemHelpt om tegemoet te komen aan de directe hulpvragen van de inwoners. Naast deze zorgvragen kunnen er echter ook financiële noden zijn, zowel bij de inwoners als bij onze lokale ondernemers. Daarom bekijkt de stad de mogelijkheden om de financiën te herschikken voor een noodfonds.""De bedoeling is om hiervoor onder andere het voorziene budget te gebruiken van evenementen die ondertussen afgelast zijn, zoals bijvoorbeeld de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen. Met het noodfonds willen we onze inwoners en ondernemers in de nabije toekomst op sociaal en economisch vlak zoveel mogelijk bijstaan." Van zodra er meer duidelijkheid is, zal de stad hierover meer communiceren.