Waregem Koerse gaat niet door

Redactie KW

Nadat eerder in Waregem alle zomerevenementen werden geschrapt, gaat nu ook de 173de editie van Waregem Koerse, die traditioneel plaatsvindt op de hippodroom aan de Gaverbeek, niet door. Zo werd donderdag bekendgemaakt.

Zoals gisteren gemeld zat het bestuur vanmiddag samen, maar burgemeester Kurt Vanryckeghem had eerder al een negatief advies gegeven. De feestweek voor de paardenkoersen was eerder ook al afgelast. Burgemeester Vanryckeghem noemt het onverantwoord om zo’n massa-evenement met 40.000 toeschouwers te organiseren, terwijl de zorgsector er alles aan moet doen om de coronapatiënten te verzorgen. Woensdag werd er op federaal vlak beslist om dit jaar alle massa-evenementen tot en met 31 augustus te verbieden. Waregem Koerse stond dit jaar op 1 september op de kalender.

Tijdens Waregem Koerse staat een reeks paardenrennen op het programma, met als hoogtepunt de Grote Steeplechase van Vlaanderen. Net als de paardenrennen in het buitenland is Waregem Koerse een society-event waar elk jaar ondernemers, hooggeplaatste ambtenaren en bekendheden aanwezig zijn. Ook een hoedencompetitie maakt deel uit van het evenement. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.