Waregem Golf krijgt opnieuw het Eagle-label

Redactie KW

Drie clubs, die investeren in een ambitieus jeugdbeleid, werden door Golf Vlaanderen beloond met het Eagle-label, dat is de hoogste kwaliteitserkenning. De Waregemse club kreeg dit al voor de derde keer.

“We zijn heel trots, dat spreekt voor zich”, zegt junior captain Ellen Dhondt. “Deze erkenning is het werk van een heel team, inclusief tal van vrijwilligers. Een competitief programma voor de topjeugd is niet niks. We proberen onze jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen. Financieel door continu in jeugdopleiding te investeren en professionele trainingen te organiseren. Maar ook op praktisch vlak – zo rijd ik de jongste spelers rond naar hun wedstrijden en doen heel wat ouders dat bij de grotere kinderen en jongeren.”

Inspanningen die lonen, want van de 120 jonge spelers bij Waregem Golf spelen er een twintigaltal op hoog niveau in de Belgische competitie. Dhondt: “Vroeg of laat groeit die getalenteerde jeugd door natuurlijk. Daarom richten we ons tegelijk op de allerjongste generatie. Al merk ik vaak dat het taboe van golf als elitaire sport nog bestaat. Een cliché dat niet klopt, golf kan je qua toegankelijkheid vandaag perfect vergelijken met fietsen of voetbal. Alleen is golf geen sport die je in je achtertuin kan oefenen. Net daarom is een goede jeugdwerking zo belangrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier