Waregem Gaver Tennis Club organiseert dit weekend tornooi

De coronacrisis heeft vooral impact gehad op het nog lopende winterseizoen.
Redactie KW

De coronacrisis legde ook het tennis lange tijd lam. Samen met padel en golf was het wel een van de eerste sporten die enkele weken geleden onder strikte voorwaarden reeds opnieuw mocht opstarten. Vanaf 22 juni zijn ook de tornooien voor het West-Vlaams Criterium weer toegelaten.

Pas begin deze maand kreeg Waregem Tennis Club groen licht voor het zomertornooi. De club greep de kans met beide handen, al staan alleen de reeksen in het dubbelcircuit op het programma.

“De coronacrisis heeft vooral impact gehad op het nog lopende winterseizoen”, vertelt secretaris Bart Verhelst. “Meteen kwam daar abrupt een einde aan. Zowel voor leden die een vast terrein hadden als voor diegenen die les volgden betekende dat een koude douche. Het zomerseizoen startte ook veel later dan gepland en de heropstart van de lessen liep grote vertraging op.”

Het klassieke openingstornooi en de voorjaarsinterclub werden afgeschaft. De situatie is nu echter redelijk genormaliseerd. Er kan volop worden getennist en aanstaande maandag heropent de bar. Die was de hele tijd gesloten wegens verfraaiingswerken. Die zijn door de coronacrisis wel in een stroomversnelling geraakt.

Zomerkampen jeugd

“Net op tijd dus voor de aanvang van ons zomertornooi. Extra activiteiten zullen voor augustus zijn. De zomerkampen voor de jeugd vinden plaats zoals oorspronkelijk gepland. De lessen voor jeugd en volwassenen kenden een uitgestelde start maar zijn ondertussen ook al volop aan de gang.”

“We organiseren ons tornooi normaal zowel voor enkel- als voor dubbelspel”, verduidelijkt Bart. “Nu houden we het alleen bij dubbel omdat we zoveel mogelijk tennissers actief willen houden. Van 22 juni tot 4 juli organiseren we veertien reeksen in dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemengd. Door alleen een dubbeltornooi te organiseren kunnen we ook enkele terreinen vrijhouden voor onze leden-recreanten die niet aan het tornooi deelnemen of vroegtijdig uitgeschakeld zijn. Een kleinere vorm van tornooi dus die ons toelaat om alles te organiseren met de vooropgestelde veiligheidsregels. De sfeer is totaal anders nu. Het grootste verschil zit vooral in het niet kunnen organiseren van diverse evenementen, nochtans heel belangrijk voor onze familiale club.”