Waregem Expo verzakt, maar krijgt er nieuwe verdieping bij

Chris Baert op de plaats in de expohal waar de verdieping wordt gebouwd en ingericht. © DJW
Redactie KW

De vloer van Waregem Expo is al vervangen, maar nu komt er ook een nieuwe verdieping bij. De investering bedraagt verschillende honderdduizenden euro, ook al omdat er voorafgaand paalfunderingswerken nodig zijn die het kostenplaatje toch gevoelig verhogen.

“Het is een dringend project en meteen ook de eerste uitbreiding nadat het gebouw in 2006 officieel werd geopend. Intussen werd al een nieuwe bevloering gelegd. De vorige was helemaal gescheurd en kwam ook los van het gebouw”, aldus directeur Chris Baert.

“Nu is dat in orde en komt de verdieping aan de beurt die binnen in het gebouw zelf wordt opgericht op de plaats waar je nu de scheidingsmuur hebt en waar ook het sanitair blok plus een lokaaltje dat als een soort van kantoor dienst doet. Dat verdwijnt allemaal en maakt plaats voor een nieuwe ruimte van vier meter diep.”

De verdieping zal niet het volledige gebouw omvatten maar een deel ervan. “De paalfundering komt op veertien meter diepte, dwars doorheen het vroegere vuilnisbelt dat je hier had op de site”, aldus Chris Baert:. “Die zorgt voor nog meer stabilisatie en is ook nodig om de nieuwe verdieping mee te helpen dragen.”

Er komt ook een nieuw sanitair blok en ledverlichting. De aannemer gaat ook ondergronds aangezien er een dubbele riolering komt die wordt doorgetrokken naar de Zuiderlaan waar een andere aannemer momenteel bezig is met openbare werken die onder andere eveneens de aanleg van een dubbel rioleringsstelsel inhouden.

Lokale bedrijven

“De werken starten na het weekend van 18 mei”, licht Chris toe. “En ze moeten af zijn op 14 augustus want dan hebben wij W-Fest dat van Amougies naar Waregem Expo komt.”

“Het zal voor iedereen dus hard en vlug werken zijn. Daarom is er ook gekozen voor lokale bedrijven en firma’s. Architect is Tim Wielfaert terwijl bouwfirma Eribo het metsel- en schrijnwerk voor zijn rekening neemt. Daarnaast ook nog Van Hulle uit Zulte voor de betegeling, EDF voor de elektriciteit, Dekeyser Beton en Snoeck. Zij kunnen elkaar allemaal perfect opvolgen zodat de timing wordt gerespecteerd.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier