Waregem beloont studenten van hogeschool Vives met 500 euro

De zes studenten van Vives samen met burgemeester & schepenen, directeur en projectbegeleider op de esplanade van het Pand.© JD
De zes studenten van Vives samen met burgemeester & schepenen, directeur en projectbegeleider op de esplanade van het Pand.© JD
Redactie KW

Zes studenten Elektronica-ICT van Vives Hogeschool Kortrijk gingen op vraag van burgemeester Kurt Vanryckeghem de uitdaging aan om een webproject uit te werken. Ze ontwikkelden het virtueel platform Waro-Sitter. Daarmee kunnen eigenaars van paarden op zoek naar naar een dierenliefhebber die voor hun dier wil zorgen als ze dat zelf niet kunnen. Als beloning kregen de studenten 500 euro aan waregembonnen.

In nauwelijks vijf dagen tijd ontwikkelden de studenten van Vives voor Stad Waregem het virtueel platform Waro-Sitter waarbij eigenaars van paarden op zoek naar naar een dierenliefhebber die voor het dier wil zorgen wanneer ze niet thuis zijn. “Wij kozen voor het paard omdat dat het symbool is van Waregem.”, klinkt het.

De uitdaging maakte deel uit van een weekproject voor vierhonderd studenten van Vives waarbij niet alleen Waregem maar ook Roeselare, Oostende, Brugge en Kortrijk werden betrokken. De andere steden kregen elk een ander project toegewezen.

Theorie

Voor Waro-Sitter kregen de studenten van de burgemeester en schepenen luid applaus toen zij alles kwamen voorstellen in de raadzaal van het stadhuis. Als beloning kregen ze een enveloppe met waregembonnen voor een bedrag van 500 euro mee naar huis.

Het gaat voorlopig om een theoretisch project. De Waregemnaars kunnen er voorlopig nog geen gebruik van maken. Of de studenten het platform straks ook effectief in de praktijk zullen uitwerken is nog niet duidelijk. Als afscheid gaven zij aan de burgemeester en schepenen een nieuw stadsbord met Waregem Smart City erop.

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier