Waregem bedankt alle helden van nu

© (Foto GF)
Redactie KW

Sinds deze morgen drukt een nieuw groot spandoek aan het kruispunt Verbindingsweg – Expresweg de dank van de stad uit aan iedereen die extra inspanningen moet leveren in deze periode, niet in het minst de zorg. Dezelfde boodschap staat ook op alle digitale schermen in de stad en als mailbanner onder alle mails van de stad, als mentale steun aan hen.

Als we onze dank aan alle helden in deze coronatijden moeten meetbaar maken, dan is die minstens 120 m² groot. Want zo groot is het nieuwe spandoek dat sinds deze morgen aan het kruispunt Verbindingsweg – Expresweg N382 hangt. Daarop drukt de stad haar uitdrukkelijke dank uit aan iedereen die extra inspanningen moet leveren in deze periode, niet in het minst de zorg.

Sinds meer dan twee maanden staan alle medewerkers in de zorg (van dokters over verplegend en zorgend personeel tot poetsdiensten, keukenmedewerkers …) pal in de strijd tegen het coronavirus. Ons respect daarvoor kan niet groot genoeg zijn. Al deze mensen leveren extra inspanningen om zieken de beste zorgen te geven en/of om ouderen er doorheen te begeleiden. Naast de fysieke belasting is ook het mentale aspect niet te onderschatten. Elke vorm van steun of erkenning is dan van belang.

Naast de zorg wil de stad ook uitdrukkelijk de mensen danken die het dagelijkse leven zo goed als mogelijk draaiende moesten houden in de voorbije tijd: hulpdiensten, leerkrachten, afvalophalers, overheidspersoneel … Maar ook onze eigen inwoners verdienen een pluim. Want ook zij droegen (en dragen nog steeds) hun steentje bij in de strijd tegen het coronavirus omdat iedereen zich aan de opgelegde maar noodzakelijke maatregelen hield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier