Ward en Maarten uit Oostrozebeke breien gastronomisch slot aan de coronazomer

(foto CLY)
Redactie KW

Creativiteit lijkt zowat het sleutelwoord in deze bizarre coronatijden. Vooral wie actief is in de horecasector moet super creatief zijn, wil hij overleven of het hoofd boven water houden.

Positivisme en vooral creativiteit zijn alvast twee sleutelwoorden van de Oostrozebeekse jonge koks Maarten Vanlerberghe (café Centraal) en cateraar Ward Van Severen. Zij staken even de koppen bij elkaar en dat resulteerde in een leuk gastronomisch initiatief dat de naam meekreeg van ‘La fin de l’été’.

Leuke gerechten

“Van woensdag 16 september tot en met zondag 20 september herbergt café Central op de Markt een zomerse gastentafel. Dat betekent dat de traditionele bistrokaart even verdwijnt voor een week om plaats te maken voor iets anders. Ward en ik gaan in die week zowel ‘s middags als ‘s avonds leuke gerechten serveren. ‘s Avonds wordt telkens een viergangendiner geserveerd. Met deze zomerse gastentafel willen wij tijdens de laatste week van de weerkundige zomer afsluiten met iets leuks”, aldus Maarten Vanlerberghe.

Gezamenlijk initiatief

“De coronacrisis heeft de cateringsector danig getroffen dat het moeilijk werd om het hoofd boven water te houden. Als cateraars zagen we heel veel familiefeesten en evenementen afgelast zodat we de zomer 2020 zo snel mogelijk willen vergeten. Om te overleven moeten we heel creatief zijn en kunnen uitpakken met iets leuks om volk naar onze zaken te lokken. Met ons gezamenlijk initiatief hopen we heel wat fijnproevers te bereiken”, besluit Ward Van Severen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier