Ward Couckhuyt wordt 21 in 2021

©FODI FODI
©FODI FODI
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd. Die verjaardag wordt nog specialer wanneer die in het jaar 2021 valt. Wij vragen wekelijks een van de jongeren die dit jaar hun 21ste verjaardag vieren naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Ward Couckhuyt wordt 21 op 7 juli en woont in de Hinnebilkstraat. Hij is de zoon van Steven Couckhuyt en Els Leysen, de broer van Lise en Lore. Zijn pa werkt als koerman bij Monument, zijn ma is verzorgende bij Familiehulp. Hij studeert voor kinesist aan de KU Leuven. Zijn hobby’s zijn lopen, fietsen en Chiro Jefri.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit en wat doe je in het weekend?

“De zondag vertrek ik normaal naar mijn kot in Leuven. De maandag en dinsdag heb ik les op de campus. De andere lessen volg ik online. Als ontspanning ga ik lopen en kook ik mijn eigen potje. In het weekend studeer ik en slaap ik eens uit. Op zondagvoormiddag ga ik fietsen met vrienden. In de namiddag ga ik naar de Chiro.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“De eerste lockdown hielp ik wat klussen met mijn pa. Met het gezin speelden we vooral gezelschapspelletjes, aangevuld met een drankje.”

Waarom koos je voor de studies van kinesist?

“De studiekeuze was niet gemakkelijk, maar ik wilde iets doen dat met sport te maken heeft. Ik wil mij toespitsen op sportkine. Kinesist worden bij een wielerploeg lijkt mij de ultieme job.”

Ben je een festivalfanaat? Was er geen lockdown, naar welke festivals was je dan geweest?

“Festivals spreken mij erg aan. Labadoux staat jaarlijks op mijn programma. Ik had ook al twee jaar één weekje een vakantiejob bij Tomorrowland. Op die manier kon ik het festival bijwonen. Vorig jaar stond Balaton in Hongarije gepland, maar dit werd afgelast. Hopelijk kunnen we dit jaar wel gaan.”

Ben je een Netfixer/bingewachters en wat moet je zeker hebben gezien?

“Series bekijk ik op Netflix zoals Lupin, Narcos…, maar ik ben vooral verslaafd aan FC De Kampioenen.”

Hoe is de band met je ouders?

“De band met mijn ouders is heel goed. Mijn pa en ik zijn eigenlijk identiek. We hebben dezelfde vorm van humor, dezelfde interesses en dit is vooral koers. Ouderwets zijn ze niet, maar wel heel bezorgd, soms een beetje overbezorgd.”

Waar kan je absoluut niet tegen?

“Als ik onrecht word aangedaan, is dit voor mij moeilijk te aanvaarden. Verliezen in een spel ligt ook een beetje gevoelig, maar voor de rest ben ik niet echt een moeilijk persoon.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik hoop dat we zonder zorgen kunnen leven en dat ik de job van mijn leven heb. Ik word 30 in 2030. Misschien is dat dan hét moment om terug een interview af te nemen?” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.