Wannes Cappelle ‘Figuur van het Jaar’ in Zwevegem

© GV
Redactie KW

Wannes Cappelle werd door het Willemsfonds en de pers gehuldigd als ‘Figuur van het Jaar’.

De verkiezing vond reeds plaats in januari, maar het was wachten tot nu voor de officiële huldiging. Het was al de 36ste keer dat het Willemsfonds de ‘Figuur van het Jaar’ koos. Reeds vele jaren krijgen ze daarbij de medewerking van de lokale persmensen. Bedoeling is om een persoon, vereniging of bedrijf, die zich het afgelopen jaar in de kijker werkte te huldigen als ‘Figuur van het Jaar’.

Wannes Cappelle won omdat hij reeds twee jaar op rij de nummer één is van de Belpop 100 op Radio 1 en een uitstraling geeft aan de gemeente. Wannes woont zo’n twee jaar in Zwevegem. Het was acteur en muzikant, Luc Dufroumont, die de gelegenheidstoespraak mocht houden.

Als tweede werd Joost Vanhessche gehuldigd. Hij schreef een boek over de ‘Dienst 100’ in België en een boek dat de geschiedenis van 80 jaar brandweer Zwevegem bundelt. Dit boek zette minister van cultuur Sven Gatz aan om de brandweerkazernes te inventariseren. De mensen achter de Grote Prijs Marcel Kint zagen hun wedstrijd, ondertussen een 1.1 koers, rechtstreeks op televisie uitgezonden. Goed voor een derde plaats.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier