Wannes Beernaert zingt lied voor overleden zoon op Wereldlichtjesdag in Kuurne

Tijdens het nummer van Wannes Beernaert werd het muisstil konden heel wat aanwezigen nauwelijks hun tranen bedwingen. © BRU
Redactie KW

Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag werden zondagavond op talrijke plaatsen in de wereld kaarsjes gebrand ter herdenking van overleden kinderen. Ook in Kuurne was dit het geval op hoeve Vandewalle.

Organisatoren van het herdenkingsmoment te Kuurne waren de ouders van sterrenkindje Marie-Lou die daarbij de steun kregen van Team Marie-Lou. Voor Sarah Lefevre (29) en Kenneth Devolder (30), die woonachtig zijn op de Leiehoek, stond de wereld een tweetal jaar terug stil toen het plotseling halverwege de zwangerschap van hun dochtertje Marie-Lou fout liep. De vroeggeboorte van Marie-Lou zorgde ervoor dat het kindje geen schijn van kans had en overleed. Een moeilijke periode voor het koppel volgde, maar in maart van dit jaar mochten Sarah en Kenneth hun nieuwe dochtertje Annaverwelkomen.

Tijdens het herdenkingsmoment zondagavond voor overleden kinderen op hoeve Vandewalle werden om klokslag 19 uur alle lichten gedoofd en door alle aanwezigen een glinsterstokje aangestoken. Naast het kinderkoor van Kuurne die enkele toepasselijke liederen bracht, was ook Wannes Beernaert en zijn echtgenote aanwezig. Samen met zijn groep Ben Cane zong hij het nummer ‘Fly young birds’ ter nagedachtenis van zijn overleden zoontje Fosse.

Tijdens het nummer werd het muisstil in de zaal en konden heel wat aanwezigen nauwelijks hun tranen bedwingen. Daarnaast werden ook nog enkele prachtige gedichten voorgelezen. In totaal woonden iets meer dat 150 personen het herdenkingsmoment bij in hoeve Vandewalle. Tijdens de warmste week zamelt Team Marie-Lou ook geld in die integraal wordt geschonken aan de organisatie ‘Boven De Wolken’, een VZW die pasgeboren overleden baby’tjes op foto vastlegt op vraag van de ouders.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier