Wandelzoektochten en een heus strand: Oudenburg is klaar voor Zomer 2020

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onder de noemer Zomer 2020 stelt het stadsbestuur vijf acties voor om veilig beleven in eigen stad mogelijk te maken. Er komt een strand achter de Abdijhoeve, meerdere belevingsmarkten, een zomerse fotozoektocht, wandeltochten en de actie Oudenburgse Handelaars Zomeren. “Het wordt een fantastische zomervakantie”, verzekert het stadsbestuur.

Met de aanvoer van 120 ton zand wordt achter de Abdijhoeve een strand aangelegd en wordt de stad een zomer lang Oudenburg-sur-Mer. Voor de kinderen wordt dit een speelstrand, er wordt een petanquebaan aangelegd en op bepaalde momenten zal je er beachvolley kunnen spelen. “Samen met enkele jobstudenten zorgen we er dagelijks voor animatie en workshops.”

Fotozoektocht

“Met een houten terras en dito wandelpad langs het strand wordt de site ook voor rolstoelgebruikers en jonge ouders met buggy toegankelijk gemaakt. Ander pluspunt is dat het strand aan de pop-up Bar Abbaye zal grenzen”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

Om de horeca te steunen stelt het stadsbestuur de marktpleinen van Oudenburg, Ettelgem en Westkerke deels ter beschikking voor extra capaciteit. Ook enkele parkeerstroken langs de Gistelsesteenweg in Westkerke en een afgesloten stuk Oudekerkstraat in Ettelgem kunnen als terras dienstdoen tot 30 september. “Op de marktpleinen zal het team vrije tijd en jeugd voor activiteiten zorgen. We denken onder meer aan kleine optredens, een gocartparcours, een speelbox. Met uiteraard het volgen van de richtlijnen voor social distancing”, zegt schepen Romina Vanhooren.

Voor het eerst organiseert de stad een zomerse fotozoektocht. Voor de uitwerking sloegen verschillende teams van de stad de handen in elkaar. “De zoektochtroute van 8 km kan je te voet of met de fiets afleggen en gaat langs enkele Oudenburgse monumenten. Er zijn meerdere stops op het hele grondgebied. “Deze tocht is ideaal om in familieverband te doen. Onder de deelnemende families worden tien pakketten ter waarde van 25 euro verloot. Het deelnemingsformulier zal je kunnen downloaden op de website van de stad of ophalen bij enkele stadsdiensten”, legt schepen Stijn Jonckheere uit.

Historische weetjes

Daarnaast komt er een bewegwijzerde wandelroute doorheen Oudenburg. “Er zullen bordjes met historische weetjes worden geplaatst en op bepaalde sites zullen de toekomstplannen van de stad te lezen zijn”, aldus schepen Gino Dumon. Aan de wandeltochten wordt ook een korte ketentocht verbonden met een vijftal stops.

Tenslotte is er de actie Oudenburgse Handelaars Zomeren. “We steunen niet alleen de horeca, maar al onze handelaars. Ik doe dan ook een oproep aan onze inwoners om lokaal te kopen. Daarom lanceren we een stempelactie. Per 10 euro komt een stempel op de kaart. Wie een volle kaart indient, maakt kans op een prijs om een zomer in eigen stad te beleven”, legt de burgemeester de actie uit. De acties en evenementen van Zomer 2020 starten op 1 juli en lopen tot 30 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier