Wandelzoektocht vervangt dit jaar loopwedstrijd Parkours in Oekene

Merel Gadeyne (centraal) met haar vrienden die meehelpen aan deze Parkours Zoekt. (foto SM)
Redactie KW

Op zaterdag 17 oktober stond normaal de negende editie van de loopwedstrijd Parkours Oekene op de kalender van Roeselare Loopt. Maar net als alle andere manches van het loopcriterium werd ook deze geannuleerd. Basisschool De Ark blijft echter niet bij de pakken zitten en organiseert Parkours Zoekt om geld in te zamelen voor de Mucovereniging.

De loopwedstrijd Parkours Oekene is uitgegroeid tot een vaste waarde in de streek en lokt steevast heel wat deelnemers naar De Ark. De opbrengst gaat integraal naar de Mucovereniging. Met Merel – wiens broer Felix er nu in het vierde leerjaar zit – zat er immers een meisje op school die getroffen werd door deze ziekte.

“Door de strenge coronamaat-regelen kon onze jaarlijkse loopwedstrijd dit jaar niet plaatsvinden in zijn gekende vorm”, vertelt leerkracht Sandrine Verstraete. “We blijven echter niet bij de pakken zitten en organiseren op zaterdag 17 oktober een lightversie in de vorm van een zeven kilometer lange wandelzoektocht langsheen de landelijke wegen van Oekene. Deelnemen kan tussen 9 en 13 uur. Voor de jongsten onder ons kan het traject ook perfect afgelegd worden op de fiets of met de kinderwagen. We vragen wel aan iedereen om alle geldende coronamaatregelen op te volgen.”

Er is een prijs voorzien voor de tien hoogste scores van deze wandelzoektocht. Iedere deelnemer ontvangt ook een goodiebag bij de start, samen met het wedstrijdformulier.

mucopatiënten steunen

“Opgelet: wie wil deelnemen, moet zich vooraf inschrijven via www.parkours.be. De dag zelf kunnen we door de coronamaatregelen geen inschrijvingen meer aanvaarden. De volledige opbrengst van deze Parkours Zoekt gaat naar de Mucovereniging. De voorbije acht edities van onze loopwedstrijd konden we in totaal 45.000 euro inzamelen. Dat geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek en naar een goede behandeling voor de mucopatiënten zelf”, besluit Sandrine. (SM)

Inschrijven kan nog als je er snel bij bent. Dit kan enkel via de link op www.parkours.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier