https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wandelzoektocht als light versie van Brunellirun: “Hopen op mooi bedrag voor Kom op tegen Kanker”

De organisatoren van de Brunellirun hebben een mooie route uitgestippeld. (foto LV)
Redactie KW

Tijdens het kermisweekend van Oostvleteren organiseert Brunellirun opnieuw een wandelzoektocht ten voordele van Kom op Tegen Kanker. “We hadden beslist om ook in 2021 geen evenement te plannen omwille van de coronamaatregelen, maar op vraag van het feestcomité hebben we nu toch een miniversie op poten gezet.”

Sabine Derck, een van de organisatorische krachten achter Brunellirun gaat verder: “We nodigen iedereen op vrijdag 10 september uit om te komen wandelen voor het goede doel. We hebben een route van ongeveer 6 kilometer uitgestippeld, die voor iedereen toegankelijk zal zijn. We starten om 12 uur en laten inschrijvingen toe tot 19 uur. Op die manier is iedereen terug aan de startplaats voor het donker is. Deelnemen kost 6 euro en daarna kan je bij ons in de feesttent nog terecht voor een drankje en braadworst.”

Alle opbrengsten gaan integraal naar Kom op Tegen Kanker zoals bij de vorige drie edities. “Nadat onze vriend Hans Bruneel in 2016 overleed aan kanker, organiseerden we in 2017 ons eerste sportevenement. Samen met Rudi Doom, Luc Derdaele, Ellen Masschelein en Xavier Vanhee wilden we Hans eren op een gepaste manier.

Lightversie

Omdat hij in veel vereniging en quizzen een stuwende kracht was, ontstond de Brunellirun. Tijdens de Brunellirun kunnen de deelnemers komen wandelen of lopen. Er is ook altijd de mogelijkheid om iets te eten of te drinken. Omdat de eerste editie in 2016 een groot succes was met een opbrengst van 5.000 euro, besloten we om het evenement jaarlijks te laten plaatsvinden. Jammer genoeg was dit door de coronasituatie in 2020 en 2021 niet mogelijk. Op vraag van het feestcomité hebben we nu toch een lightversie met een wandelzoektocht.”

De organisatoren hopen natuurlijk op mooi weer, maar ook bij regen is iedereen welkom. “Bij minder weer zal de feesttent voor bescherming zorgen en kan iedereen ons daar dan toch steunen door iets te drinken en te eten. We hopen dat ook deze editie aanslaat en we Kom op Tegen Kanker kunnen steunen met een mooi bedrag. Het is bovendien een opstapje naar volgend jaar, want we hopen in de zomer van 2022 toch weer een volwaardige Brunellirun kunnen organiseren”, besluit Sabine Derck. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.