Wandelvoetbal op fandag van SV Zulte Waregem

Francky Dury en zijn staff maken op de fandag uitgebreid tijd voor de fans. © Nico Dewaele
Redactie KW

Zondag trapt SV Zulte Waregem het seizoen op gang met de Essevee Fandag. Tussen de oefenmatchen door maken de spelers en trainers tijd voor de fans: “We zagen op de eerste open training dat onze fans achter de ploeg blijven staan. De fandag is het ideale moment om iets terug te geven.”

Naast de activiteiten voor jong en oud in het fandorp kan je dit jaar ook deelnemen aan een zoektocht in het Regenboogstadion. “We starten ‘s middags met een barbecue in Studio Essevee”, steekt organisator Maarten Moerman van wal. “Kaarten zijn tot vrijdagavond te koop in de Essevee Shop of bij onze supportersclubs.”

Na de middag ontdek je op het parcours van de zoektocht heel wat weetjes over Team Essevee. Onderweg kan je de handtekeningen verzamelen van je favoriete spelers of je kan gewoon in het fandorp blijven hangen. “Zowel de zoektocht als het fandorp zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers of ouders met een kinderwagen. Rond 16.30 uur stellen we de vernieuwde spelerskern voor in de sfeertribune. Ook daar voorzien we een aparte zone voor minder mobiele personen.” Je kan de hele dag op het oefencomplex terecht voor het eerste tornooi van de Essevee Old Stars. “Het wandelvoetbalteam van trainer Johny Ver Eecke en speler Paul D’Haene (vader van ex-speler Karel, red.) start ambitieus aan hun eerste eigen tornooi.” Als je liever zelf een balletje trapt, dan kan je vanaf 13 uur deelnemen aan de Essevee Challenge in het fandorp. “Samen met Little Ball Village testen we je skills op onder andere een voetbaldarts en -biljart.”

Nieuwe shirts

Zondag is meteen ook de laatste dag van de voorrangsperiode in de abonnementenverkoop. “Fans die vorig seizoen geen abonnement hadden zijn ook welkom, maar we geven onze abonnees nog tot en met zondag voorrang op hun plaats.” Zowel de abonnementen als de nieuwe shirts zijn van 11 tot 17 uur te koop in de Essevee Shop in de Zuidercorner. Bij iedere aankoop krijg je een geschenk en vanaf 20 euro krijg je er een bal bovenop. Ondanks de wegenwerken is het stadion bereikbaar met de fiets, te voet of met de wagen. Je kan gratis parkeren op de parking voor Waregem expo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier