Wandeltocht in Ruiselede

Wandeltocht. © RS
Redactie KW

Bewegen blijft het motto in de huidige coronatijden. Dat besef deelt en bezielt ook wandelclub WSV De Molenstappers. Er kan nog tot zondag 18 oktober gestapt worden op twee wandeltochten van 6 en 12 km, aangeduid met de rood en witte pijlen, het handelsmerk van de club van voorzitter Frans Debouck.

“De tocht was in eerste instantie bedoeld voor onze interne keuken, onze leden dus. Dat plan lieten we meteen varen en het wordt verruimd”, aldus de voorzitter. “Nu zijn twee mooie wandeltrajecten uitgepijld, telkens met start aan de sporthal in de Tieltstraat. Dit initiatief wordt ook publiek gemaakt via allerlei sites van de Vlaamse Wandelfederatie, zodat iedereen -ook van buiten onze gemeente- de trajecten kan bewandelen.”

Dag van de Trage Weg

“De tocht kadert tevens in het thema van het weekend van 17 en 18 oktober. Dan is er de 16de editie van De Dag van de Trage Weg. Dan staan de trage wegen extra in de focus en die bieden niets dan pluspunten: wandelen door onbekende paadjes en nagenoeg nooit eerder toegankelijke onverharde wegeltjes. Puur genieten van de natuur, veilig stappen ver weg van gemotoriseerd verkeer en vol verwondering de natuurpracht in de herfst ontdekken.”

De beide trajecten zullen de stappers maximaal beroeren met pareltjes als een doorsteek vanaf de Pontstraat naar de Oude Tieltstraat, een nobele onbekende grasstrook vanaf de Veldstraat, de fraaie maar pittoreske kantjes aan de Poekevoetweg en de plantenpracht langs het kiezelpaadje naar de Tivolistraat. Iedereen kan nog twee volle weken deze parcours wandelen. De pijltjes gaan vanaf 19 oktober terug naar het depot van de wandelclub.”, zegt voorzitter Debouck van de Molenstappers.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier