Wandelroutes moeten bewoners wzc De Zilverberg in Rumbeke meer doen bewegen

Twee studenten werkten voor hun bachelorproef vier wandelroutes uit voor de bewoners van woonzorgcentrum De Zilverberg in Rumbeke. Bedoeling is om de bewoners meer te doen bewegen, bij voorkeur in de buitenlucht

Niels en Bruce ontwikkelden de wandelroutes in het kader van hun bachelorproef. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

De wandeltochten situeren zich in de buurt van het woonzorgcentrum in de Knokuilstraat op de Zilverberg. “We merkten dat er in woonzorgcentra vaak nood is aan meer bewegen en dan vooral aan bewegen buiten. Daar wilden we met onze routes iets aan doen”, vertelt Niels Debie die het project samen met Bruce Desender uitwerkte.

“We ontwikkelden een viertal routes van 2 tot 4 kilometer in de landelijke omgeving van het centruum. Voor een van de routes zal gebruik gemaakt kunnen worden van de elektrische rolstoelfiets, beschikbaar in wzc De Zilverberg. De routes zijn verkrijgbaar op flyer, maar ook via een app.”

“Op deze manier willen we het welbevinden van de bewoners vergroten. Hiervoor hebben we de nadruk gelegd op bewegen en buiten zijn en de positieve invloeden van acties op de lichamelijke en psychische factoren van de mensen.”

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.