Wandelpad Leanderhof afgesloten voor vallende stenen

Een deel van het wandelpad werd afgesloten voor vallende stenen.© Geert Vanhessche
Een deel van het wandelpad werd afgesloten voor vallende stenen.© Geert Vanhessche
Redactie KW

De problemen aan het Leanderhof stapelen zich op. Deze week diende de gemeente een voetweg af te sluiten omdat er bakstenen naar beneden vallen.

Het grote nieuwbouwproject Leanderhof, gebouwd op de terreinen van de oude Bekaertsite, blijft heel wat bewoners zorgen baren. De eerste bewoners kwamen er zo’n drie jaar terug hun intrek nemen en sindsdien werden heel wat gebreken vastgesteld. “Er bestaat een dossier van een 50-tal gebreken in het gehele bouwproject van fase1 die nog een oplossing moeten krijgen. Velen hebben er meer dan genoeg van en er zijn enkele hele grote waterinsijpelingsproblemen die maar niet opgelost geraken”, weet ons een bewoner die liever niet zijn naam in de krant ziet te melden.

Pad afgesloten

Onlangs kwam een nieuw probleem aan het licht. Bij het gebouw De Courbe kwamen enkele gevelstenen naar beneden. “Er kwamen nu al vier stenen van een hoogte naar beneden. Zo viel er een steen vlak naast een toevallige passant. Toen de eerste stenen naar beneden kwamen werden de verantwoordelijken verwittigd, zonder gevolg echter.”

Het gemeentebestuur werd ingelicht en ondernam actie door het bewuste pad deels af te sluiten. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier