Wandelnetwerk Kasselberg in gebruik genomen

© Foto JRE
Redactie KW

Het nieuwe wandelnetwerk ontsluit het unieke landschap op en rond de Kasselberg over 216 kilometer autoluwe of autovrije wandelwegen.

Nadat Noord-Frankrijk al meewerkte aan een viertal grensoverschrijdende wandelnetwerken van Westtoer, is dit nu het eerste netwerk dat zich volledig op Frans grondgebied bevindt. Het werd ontwikkeld door de toeristische diensten van het Département du Nord, zonder enige Europese steun, helemaal naar het voorbeeld van onze netwerken. Ook de bijhorende wandelkaart en toeristische gids hebben dezelfde look.

Aanbevolen vertrekpunten voor wie uit Vlaanderen komt zijn de toeristische diensten van Cassel of Steenvoorde, net over de grens. In Steenvoorde en in Winnezele sluit het nieuwe netwerk trouwens aan op het grensoverschrijdende netwerk Hoppeland.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe netwerk, vond in Cassel op zaterdag 18 en zondag 19 april een inwandelweekend plaats. Dat werd druk bijgewoond, ook door talrijke West-Vlamingen.

Wandelkaart en toeristische gids (in het Nederlands !) kosten samen 6 euro en kan je verkrijgen bij de plaatselijke diensten voor toerisme, of via www.jadorelenord.com

(JRE)

Op de vestingen van Cassel : vlnr. Yves Debruyne, Patrick Valois, Jean-Pierre Dumont, Fabrice Duhoo en Frédéric Marchand.
Op de vestingen van Cassel : vlnr. Yves Debruyne, Patrick Valois, Jean-Pierre Dumont, Fabrice Duhoo en Frédéric Marchand.© Foto JRE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier