Roeselare wil haar inwoners aan het wandelen krijgen

Wandellust in Roeselare met van links naar rechts Henk Kindt, Ilse Sinnaeve, Michèle Hostekint en Eveline Vanacker.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wandellust in Roeselare met van links naar rechts Henk Kindt, Ilse Sinnaeve, Michèle Hostekint en Eveline Vanacker.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Roeselare ondertekende het charter van Gezonde Gemeente. Hiermee engageert de stad zich om een lokaal preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen. Gezondheid is een fundamenteel recht voor iedereen. Het betekent niet alleen dat je niet ziek bent, het gaat er ook om dat je je fysiek en mentaal goed voelt.

Dat elke inwoner recht heeft op een goede gezondheid, betekent niet dat iedereen dezelfde kansen heeft op een goede gezondheid. Roeselare wil met het gezondheidsbeleid ‘Gezond#VANRSL’ focussen op de gezondheid van iedere inwoner door de komende jaren in te zetten op verschillende gezondheidsthema’s. Elk jaar licht de stad één gezondheidsthema uit. Voor 2020 en tot en met mei 2021 is dit de campagne Wandellust #VANRSL.

Het doel was en is om zoveel mogelijk inwoners van Roeselare aan het wandelen te zetten. Want, wandelen is ideaal voor al wie gezonder door het leven wil gaan.

Corona maakte het het afgelopen jaar extra uitdagend om aan onze gezondheid te werken. Heel wat mensen ontdekten het wandelen, als een boost voor zowel de fysieke gezondheid als het mentaal welzijn. Bovendien kost wandelen je niets en kan je het overal doen, alleen of in gezelschap. Het is goed voor lichaam en geest en hip voor jong en oud.

Dit jaar loopt de campagne Wandellust #VANRSL ten einde. Nog tot eind mei kan je genieten van een aantal extra activiteiten die het wandelen en bewegen in de natuur in de kijker zetten.

– De Kwispelstappers

– De Mindful walk

– De wandellezing met Sven Ornelis

– De verborgen parel#VANRSL

– Deelname aan de 10.000 stappenclash

En uiteraard de ‘Verhalen voor onderweg’, een wandeling van ongeveer 2,5 km voor jong en oud die je meeneemt doorheen de stad. Op verschillende stops kan je een QR-code scannen met je smartphone en genieten van een sprookje verteld door 6 cursisten die een opleiding Nederlands volgen.

Haal de wandelroute af in de Wereldwinkel, Noordstraat 156 in Roeselare en ontvang een kleine Fairtrade-attentie. Neem een kijkje op www.roeselare.be/wandellust voor meer info.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.