Wandeling door Mandelwijk rondt grondige heraanleg officieel af

Donderdagavond werd de vernieuwde bloemenwijk door het schepencollege en de inwoners officieel heropend na een grondige opknapbeurt. © Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Met een feestelijke wandeling en receptie door de Mandelwijk, zijn de grootschalige werkzaamheden officieel afgerond. Maar liefst achttien maanden lang werd er in de wijk gewerkt met nieuwe nutsleidingen, wegen, voetpaden en groenzones als resultaat.

Zo’n 100 wijkbewoners stapten mee in enkele staten en hieven het glas op hun vernieuwde wijk. “Na twee jaar vaningrijpende infrastructuurswerken, die niet zonder slag en stoot zijn verlopen, klinken we samen met de inwoners op het einde van de werken”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “In september 2019 zijn de ingrijpende werken aan de Mandelwijk van start gegaan. Het pakket werken was zeer uitgebreid: nieuwe nutsvoorzieningen, gescheiden rioleringen, nieuwe voetpaden en straten, en groenere aanblik van de wijk.”

Zo kwam er ook een knip in de centrale Bloemenlaan om sluipverkeer een halt toe te roepen. De werken kostten net geen 4 miljoen euro, waarvan de stad 1,7 miljoen op zich nam.

Veiliger voor kinderen

“Het ziet er allemaal heel mooi en netjes uit. Ja, de werken veroorzaakten wat overlast, maar dat moet je erbij nemen. Als je iets proper wil hebben, moet het eerst vuil worden”, halen Ronny Lievens en Christiane Vlaminck aan. “Wij wonen hier al 45 jaar en blijven hier ook wonen. Het is hier goed wonen.” Ook Yves Locks en Roos Vanbelle zijn positief. “De knip in de Bloemenlaan maakt het veiliger voor spelende kinderen en brengt extra rust in de wijk. Een goeie zaak.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier