Wandelhappening in de Blauwhuisbossen opent Week van het Bos

Schepen Brecht Warnez: "We werkten een gloednieuw event uit om de start van de Week van het Bos in de kijker te zetten. © NS
Redactie KW

Op zondag 11 oktober wordt de Week van het Bos in stijl ingestapt in Wingene tijdens een wandelhappening in de Blauwhuisbossen. De wandeling is vijf kilometer lang en de deelnemers kunnen genieten van een uniek stukje natuur. De wandelhappening is een initiatief van Wingene Wandelt.

“De afgelopen maanden hebben velen gemerkt hoe fijn het is om te voet of met de fiets in de buurt op pad te gaan”, vertelt schepen van Klimaat en Milieu Brecht Warnez. “Vele inwoners zochten tijdens de coronacrisis de natuur op om tot rust te komen. Daar willen we met Wingene Wandelt op verder bouwen.”

“Er werd een gloednieuw evenement uitgewerkt om de start van de Week van het Bos in de kijker te zetten. Voor de wandelroute deden we een beroep op de expertise van Natuurpunt de Torenvalk.”

De wandelhappening in de Blauwhuisbossen is een gevarieerde en verrassende wandeling die heel wat te bieden heeft. “We hebben de eenmalige toestemming gekregen om ook enkele private bospercelen te doorkruisen“, gaat Brecht verder.

Demonstraties

“Op deze manier krijgen de wandelaars een unieke inkijk in dit prachtige stukje natuur. Onderweg passeren de wandelaars langs verschillende informatiestanden. Experten geven er meer uitleg over de Blauwhuisbeek en het belang van dood hout.

“Er zijn daarnaast demonstraties met schapen die ingezet worden voor heidebeheer en een sopraanzangeres zorgt voor verrassende geluiden in het bos. Na de wandeling is iedereen welkom bij een openluchtbar vlak bij het kasteel Wildenburg.”

Praktisch

De wandeling start tussen 13 uur en 15.30 uur. De wandeling begint in de dreef naast handelszaak ‘t Beenhouwerietje, langs de Beernemsteenweg 135. Men doet een warme oproep om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de parkeerplaatsen zijn beperkt.

Deelname is gratis maar inschrijven op voorhand is verplicht want er kunnen slechts 300 wandelaars deelnemen en dit door de maatregelen rond corona. Inschrijven kan via www.wingene.be/wingenewandelt. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier