Wandelfotozoektocht op De Vijfwegen

Wies en Birgen Tommeleyn kwamen op de idee voor de wandelfotozoektocht op en rond De Vijfwegen. (foto RB)
Redactie KW

Op De Vijfwegen, een gehucht op de grens van Staden, Westrozebeke en Poelkapelle pakt men ieder jaar op de laatste zondag van juli uit met een van de grootste rommelmarkten van Vlaanderen. Maar dit jaar steekt corona een stok in de wielen. Als alternatief voor de geannuleerde rommelmarkt werkten ze een wandelfotozoektocht uit. Deelnemen kan tot 26 juli.

“De laatste zondag van juli wordt het dit jaar heel wat rustiger op onze wijk De Vijfwegen. Door de coronacrisis kunnen we de rommelmarkt, die ieder jaar heel wat volk op de been brengt, niet laten doorgaan”, zucht Cherly Breyne van het feestcomité De Vijfwegen.

“Toch willen we dat onze wijk op de kaart blijft staan. We zochten dus naar een oplossing. Onze zoon Birgen en dochter Wies Tommeleyn hadden tijdens de lockdown een wandelzoektocht van hun jeugdbeweging ‘Boe’ in Boezinge en van Poelkapelle Statie afgewerkt. En dat bracht hen op een idee.”

Ze stippelden een route uit en kwamen aandraven met enkele ideetjes. Samen met mijn kinderen en Giovani hebben we een mooie wandelzoektocht voor het gezin op poten gezet voor het Feestcomité van De Vijfwegen”, vertelt Cherly.

Gratis deelname

Jaarlijks organiseert het Feestcomité al een wandelzoektocht tijdens het kermisweekend in oktober maar dan als namiddagactiviteit. “De zoektocht die wij uitwerkten, kan je in de periode vanaf nu tot 26 juli afleggen. Deelnemen aan de zoektocht is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je kan de deelnemingsformulieren aanvragen door een mailtje te sturen naar fc5wegen@gmail.com.”

“Je wandelt in het mooie De Vijfwegen en omgeving. Het is een tocht waarbij je de route volgt aan de hand van foto’s en waar je andere foto’s in de juiste volgorde plaatst en tot slot nog enkele vraagjes oplost. Een leuke uitdaging voor groot en klein.”

Met de zoektocht zijn ook een pak prijzen te winnen. “We zijn bezig met het samenstellen van een mooie prijzentafel met behulp van de lokale handelaars. We zijn blij met hun enthousiasme om ons initiatief te steunen”, besluit Cherly.

Het feestcomité De Vijfwegen bestaat uit voorzitter Erik Breyne, Willy Terryn, Daniël en Franky Willemyns, Carlo Desplenter, Marc Latré, Marleen Rambour en secretaris Cherly Breyne. Het comité hoopt op heel wat deelnemers en wenst iedereen een gezellige, boeiende uitstap toe. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier