Het Timotheus-project, een gespecialiseerde vormingsinstelling, organiseert verscheidene activiteiten, projecten en lessenreeksen in heel het land. Met de overgang van oud naar nieuw wordt een bezinningswandeling georganiseerd.

"Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld", luidt het bij lesgever Michiel Debel. "Tijdens het eerste gedeelte, stapten we langs de Leie, met de stroom en de tijd mee. We bespreken met iemand wat goed was in het voorbije jaar en formuleren ook de intenties en verwachtingen voor het komende jaar. Het oversteken van de brug kan symbool staan voor de overgang naar het nieuwe jaar en de betere wereld die we willen maken."

Tijdens het tweede gedeelte werd in stilte naar het Begijnhof gestapt. "Onderweg geven we aandacht met de verschillende zintuigen aan alles, aan het al." In het Begijnhof werd afgesloten met een stiltemeditatie. "Als oproep tot vrede en verdraagzaamheid in verbondenheid met elkaar, met de andere steden, met de aarde en met de gehele mensheid."

(PVH/foto KDS)

Het Timotheus-project, een gespecialiseerde vormingsinstelling, organiseert verscheidene activiteiten, projecten en lessenreeksen in heel het land. Met de overgang van oud naar nieuw wordt een bezinningswandeling georganiseerd. "Naast het (terecht!) feesten en vieren willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld", luidt het bij lesgever Michiel Debel. "Tijdens het eerste gedeelte, stapten we langs de Leie, met de stroom en de tijd mee. We bespreken met iemand wat goed was in het voorbije jaar en formuleren ook de intenties en verwachtingen voor het komende jaar. Het oversteken van de brug kan symbool staan voor de overgang naar het nieuwe jaar en de betere wereld die we willen maken." Tijdens het tweede gedeelte werd in stilte naar het Begijnhof gestapt. "Onderweg geven we aandacht met de verschillende zintuigen aan alles, aan het al." In het Begijnhof werd afgesloten met een stiltemeditatie. "Als oproep tot vrede en verdraagzaamheid in verbondenheid met elkaar, met de andere steden, met de aarde en met de gehele mensheid."(PVH/foto KDS)