Wandelen tussen lichtjes in Schuiferskapelle

(foto WME) © (foto WME)
Redactie KW

Elke twee jaar slaan de mannen van de Landelijke Gilde en de vrouwen van de KVLV de handen in elkaar voor een verlichte landelijke wandeltocht. Op zaterdag 22 februari kan je de vele landbouwwegen van Schuiferskapelle opnieuw ontdekken.

De Landelijke Gilde en KVLV organiseren geregeld ontspanningsactiviteiten en infoavonden. Om de twee jaar werken ze samen om de verlichte landelijke wandeltocht op poten te zetten. “We startten dit in 2010 en zijn al aan de zesde editie toe”, vertelt Lieven Coghe. “We hopen er opnieuw een succes van te maken. Op vorige edities mochten we tot 450 mensen verwelkomen, wat ook onze limiet is.”

De organisatoren stippelen voor elke editie een nieuwe route uit. “Die verlichten we met honderden theelichtjes, wat heel sfeervol is. Langs de weg wordt er drie keer gestopt voor een hapje en een drankje. De tocht is ongeveer zes kilometer lang en toegankelijk voor jong en oud.”

Vlaamse stoverij

De stopplekken situeren zich bij bedrijven die landelijk gelegen zijn. “Uiteindelijk komen de mensen opnieuw op hun startplek terecht, Club 77. Daar staat voor hen nog Vlaamse stoverij met frietjes klaar.”

De tocht staat gepland op zaterdag 22 februari. Starten kan vanaf 19 uur aan Club 77. Er is dichtbij parking te vinden. “Dankzij sponsoring kunnen we deze tocht aanbieden aan 15 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Inschrijven kan tot en met 16 februari. Doe het tijdig, want aan 450 deelnemers stoppen we de inschrijvingen.” (LDW)

Kaarten bij de bestuursleden of bij Danny Vergote (vergotedanny@telenet.be of 0478/82 00 06) en Catharina Christiaens (boone-christiaens@hotmail.com of 0474/32 24 91). Telefoneren na 19 uur. Overschrijven via BE80 7310 2275 6777 voor 16 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier