Wandelen tussen kunstwerken in Gits

(foto EV)
Redactie KW

De Vlaamse Kultuurvereniging Gits trakteert deze zomer op een openluchttentoonstelling van monumentale beeldende kunst. Ze stippelden een parcours uit langs een veertigtal kunstwerken in Gits. De oranje tonnen langs de Singellaan springen alvast in het oog van de Gitsenaars.

De Vlaamse Kultuurvereniging organiseert al voor de zevende keer ‘WaTuKu’ of Wandelen Tussen Kunst. Om de drie jaar stippelen ze een parcours uit met tientallen kunstwerken. “Dit jaar staan er een veertigtal opgesteld”, weet Patrick Vandevyvere. “WaTuKu neemt je deze zomer mee in de mysterieuze wereld van de monumentale beeldende kunst.”

Hier en daar kunnen de Gitsenaars al een glimp opvangen van de kunstroute. De gigantische oranje tonnen aan de Singellaan en het kunstwerk van een zwaluw dat aan de kerk opgesteld staat, sprongen al in het oog.

“Van 5 juli tot 18 augustus kan iedereen de volledige openluchttentoonstelling bezoeken. Deze is gratis en permanent toegankelijk. Een infobrochure is te koop bij de handelaars van Gits centrum.”

Volle maan

“Als extraatje nodigen we alle inwoners van de gemeente uit om op dinsdag 16 juli vanaf 19 uur het parcours te betreden en de wandeling te doen. Een aantal kunstenaars zullen dan aanwezig zijn bij hun werk om met veel enthousiasme het verhaal achter hun kunstwerk uit te leggen. Die avond is er volle maan én maansverduistering. Wij hopen alvast op een zwoele zomeravond. Nakaarten kan in het Volle Maan Kunstcafé in de Gitsbergstraat 9.” (EV)

Meer info via info@vkvg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier