Wandelen in de IJzervallei voor verongelukte Jeremy en Mathias

We zien Lisa Veramme (vriendin van Jeremy), Siska Vanpeteghem (echtgenote van Mathias), Marleen Decroos (mama van Mathias) en Marie-Paule Debaere (mama van Jeremy). (foto AB)©Anne bovyn
We zien Lisa Veramme (vriendin van Jeremy), Siska Vanpeteghem (echtgenote van Mathias), Marleen Decroos (mama van Mathias) en Marie-Paule Debaere (mama van Jeremy). (foto AB)©Anne bovyn
Redactie KW

De families van de in 2014 verongelukte vrienden Mathias Morlion en Jeremy Godderis organiseren het eerste weekend van maart een wandelweekend doorheen het mooie natuurgebied van de IJzervallei. “Een herdenkingsviering is dit jaar niet mogelijk. We vinden dit een mooi alternatief”, zegt Siska Morlion-Vanpeteghem.

Een lang leven bij hun familie en vrienden hebben Jeremy Godderis uit Stavele en Mathias Morlion uit Beveren spijtig genoeg niet mogen beleven. Op 7 augustus 2014 stierven ze tijdens een arbeidsongeval op een hoeve in Leisele. Het dompelde hun beide families – en bij uitbreiding heel groot-Alveringem – in een diepe rouw. Mathias was immers pas 32 en Jeremy amper 20 jaar toen ze het leven lieten.

Hun beide families hielden er aan om jaar na jaar afwisselend in de kerk van Stavele en Beveren een mooie herdenkingsdienst te organiseren en het plan werd opgevat om die tussen hun beide verjaardagen te laten plaatsvinden. Jeremy verjaart op 23 februari, Mathias op 9 maart. Dit jaar kan een dankmis door corona niet. En zo werd er naar een passend alternatief gezocht.

Dankbaar

“Wij hebben uiteraard nog steeds verdriet door het gemis”, zegt Siska Vanpeteghem, de echtgenote van Mathias. “Maar we zijn ook dankbaar voor de tijd dat we hen in ons leven mochten hebben. Mathias en Jeremy waren levensgenieters en het is vanuit die inspiratie dat we deze wandeling organiseren. We hopen dat alle deelnemers onderweg intens genieten van de mooie natuur. Het voorjaar komt er aan; dit is een mooi moment om in verbondenheid met elkaar – elk in onze eigen bubbel omwille van corona – tijdens een deugddoende wandeling even stil te staan bij het leven. We vragen iedereen uiteraard om de coronamaatregelen strikt na te leven.”

“Jeremy en Mathias waren goede vrienden. Allebei landbouwers in hart en nieren en allebei ‘voor de vooruit’, voegt mama Marie-Paule Debaere toe. “Het doet deugd dat beide families blijvend zoveel steun aan elkaar hebben. Wij begrijpen elkaar vaak zonder woorden. Omdat de verjaardagen van onze kinderen zo dicht bij elkaar liggen, is deze periode een passende gelegenheid om hen extra te herdenken.”

Praktisch

De IJzerwandeling ter ere van Mathias Morlion en Jeremy Godderis kan je op zaterdag 6 en zondag 7 maart tekens tussen 9 en 18 uur wandelen. Het traject is 4 kilometer lang en onderdeel van de Brouckmolenroute.

Parkeren en starten kan bij Siska op de hoeve, Lindestraat 17a te Beveren-aan-de-IJzer. Alle deelnemers krijgen een plannetje mee.

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.