Wandelclub Velodroomvrienden uit Moorslede lanceert coronawalk

Organisatoren Martin Boens en Mark Baert. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Wandelclub Velodroomvrienden stippelde een parcours uit van ruim veertien kilometer. “We mogen momenteel nog geen wandelingen organiseren, maar we kunnen de mensen natuurlijk een parcours aanbieden”, aldus Martin Boens.

Door de coronaregels mogen wandelclubs momenteel geen wandelingen en de daarbij gepaarde samenkomsten organiseren. Toch is het duidelijk dat in deze coronaperiode heel wat mensen hun huis uitkomen voor een fikse wandeling. “Telkens in de omgeving van je eigen woning wandelen zal op den duur misschien wel vervelen. Daarom hebben we zelf een wandeling uitgestippeld in Moorslede”, aldus parcoursbouwer Martin Boens. De coronawalk van wandelclub Velodroomvrienden start op de parking van G.C. De Bunder en is in totaal ruim veertien kilometer lang.

Normaal gezien organiseren de Moorsleedse wandelclub ieder jaar in juni en augustus een wandeling. “Die eerste zal hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan en ook voor de wandeling in augustus vrezen we toch wat. We hopen dat onze wandeling in oktober zeker kan doorgaan. Ondertussen bekijken we de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook in juli een wandeling uit te stippelen zodat wandelaars toch in de gemeente terecht kunnen voor een leuke tocht”, aldus Martin. De huidige coronawalk kan men tot eind juni wandelen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier