Wandelaars wagen zich ondanks verbod op Oostendse strekdam: “levensgevaarlijk!”

Veel wandelaars trokken zich niks aan van het verbodsbord. © TV
Redactie KW

Ondanks het verbod van de politie om de westelijke strekdam in Oostende te betreden, negeerden verschillende wandelaars de afsluiting. “Onverantwoord, dom en gevaarlijk”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “De strekdam is niet voor niks afgezet.”

Stormen lokken steeds ramptoeristen en veel bekijks. Maar wat sommige wandelaars zondagmiddag bezielde, blijft een raadsel. Jongeren, ouderen, gezinnen met kinderen en baby’s gingen zomaar op stap op de westelijke strekdam. Nochtans had de politie de toegang afgesloten met een ketting en lint.

Akkoord, máár een ketting en een lintje, maar met de verbodstekens erbij zou dat toch moeten volstaan. Niet dus. Op de strekdam wandelen met zo’n straffe wind is ronduit gevaarlijk, omdat de wind er vrij spel heeft en wandelaars in de Noordzee kan blazen.

De politie toonde geen medelijden en schreef boetes uit voor de levensgevaarlijke acties van de wandelaars.
De politie toonde geen medelijden en schreef boetes uit voor de levensgevaarlijke acties van de wandelaars.© TV

De politie – eerste lokale agenten en daarna de scheepvaartpolitie – kwamen meer dan eens ter plekke. De overtreders werden geïdentificeerd, tientallen wandelaars mogen een boete in de bus verwachten. “Het is ronduit onverantwoord, dom en levensgevaarlijk wat die wandelaars doen”, weet ook Tommelein.

“Onze hulpdiensten hebben met zo’n weerfenomenen de handen vol, maar dan moeten ze voor zulke ‘toestanden’ tussenkomen.” Toch valt ook op te merken dat veel nieuwsgierige wandelaars niet voorbij het lintje stapten.

(TVA/ foto’s TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier