Wandel- en fietstocht van Kortrijk naar Limburg én terug brengt ruim 7.000 euro op

Mike Vankerckhove samen met zijn vriendin Anke Turpyn en zijn drie kinderen uit een vorige relatie: Lili, Suus en Nia.
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dinsdagnamiddag kwam Harelbekenaar Mike Vankerkhove thuis van een vierdaagse wandel- en fietstocht voor het goede doel. Zijn actie haalde ruim 7.000 euro op. Bij zijn aankomst werd hij uitbundig gevierd door familie en vrienden. “Ik ben blij dat ik ondanks de pijn toch heb doorgezet”, glimlacht hij.

Metser Mike Vankerkhove (33) wandelde van Kortrijk naar zijn geboortedorp Kaullile in Limburg voor Rode Neuzen Dag, goed voor 184 kilometer. Hij hoopte de wandeltocht heen en terug te doen, goed voor 360 kilometer in totaal. De weg terug was echter noodgedwongen met de fiets. “De hitte van de voorbije dagen speelde me parten, met blaren, kapotte voeten en een gezwollen enkel tot gevolg. Mentaal wilde ik nog wel, maar fysiek zat ik kapot“, aldus Kaulillenaar Mike, die al ruim 7 jaar in Harelbeke woont. Hij is samen met zijn vriendin Anke Turpyn en hun kinderen Lili en Suus en Nia uit een vorige relatie. Dinsdagavond was Mike terug in Kortrijk.

Mikes voeten waren er zo erg aan toe dat te voet terugkeren geen optie was.
Mikes voeten waren er zo erg aan toe dat te voet terugkeren geen optie was.© GF

Drie dagen wandelen in zo’n hitte was op zich al een uitdaging

Het idee om gesponsord te wandelen liet Mike zich aanpraten door Michel De Vylder, die samen met Jennifer Seghers broodjeszaak ‘t Baguetje Expo in Kortrijk uitbaat. Zij sponsorden via broodjes- , snoepzakjes- en steunkaartenverkoop zo’n 5.000 euro. Mike trainde maanden aan een stuk met elke week wandelingen tot 90 kilometer. De drie wandeldagen kregen als apotheose een druk bijgewoonde aankomst aan de tennisclub Den Tennis in Kaulille. Zij organiseerden een fuif die 1.600 euro opbracht.

En dus nam hij de fiets om de terugtocht van Kaulille naar Kortrijk tot een goed einde te brengen.
En dus nam hij de fiets om de terugtocht van Kaulille naar Kortrijk tot een goed einde te brengen.© GF

Intussen had de tocht echter een zware tol geëist. “Mijn lichaam wilde nog naar huis wandelen, maar mijn voeten en enkel beslisten er anders over. De hitte, de blaren, kapotte voeten en een gezwollen enkel nekten me.” De terugtocht werd noodgedwongen met de fiets gedaan en ingekort. Ik heb er alles voor gedaan. Als diep gaan bij sport hoort, is wandelen een echte sport. Ik besefte snel dat mijn actie om 360 kilometer te doen te hoog gegrepen was. Van Kortrijk na Kaulille, enkel op drie dagen 184 km, was al een serieuze uitdaging, zeker met de hitte er bij. Met veel pijn in mijn hart heb ik de actie stopgezet.”

Bij zijn thuiskomst werd Mike uitbundig gevierd door vrienden en familie.
Bij zijn thuiskomst werd Mike uitbundig gevierd door vrienden en familie.© TVK

“Persoonlijk kijk ik terug naar een serieuze grens die ik op 1,5 jaar tijd verhoogd heb. Ik ben trots met de afgelegde weg. Dieper dan dit kon ik niet gaan en ik schaam me er niet voor. Ik ben een fiere en verstokte wandelaar en zal dat ook blijven. Was het dit waard? Ja, dit was het waard. Zo een onthaal op Den Tennis, merci daarvoor. Zo een ontvangst in Kortrijk, ook merci.”

“Met pijn in hart heb ik de wandeltocht terug moeten stopzetten”

Ik ben tevreden dat ik ondanks moeite en pijn tot het uiterste ben gegaan. Dit vooral mede dankzij mijn vriendin Anke, mijn dierbare wandelvrienden Nico, Diederik en Peter, en mijn broer Dennis, Koen en Peter die me erdoor sleurden op moeilijke momenten. Ook aan de familie en vrienden en sponsors veel dank”, zegt Mike. De totale opbrengst bedraagt 7.039 euro. Er zijn 1.191 steunkaarten verkocht aan 3 euro. De verkoop van zijn gepimpte fiets bracht 75 euro op. De derde editie van Rode Neuzen Dag is op 30 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier