Walk & Run primeur op de Vlaamse kermis van de Tieltse Sint-Jozefsparochie

De organisatoren hebben opnieuw heel wat op de planning staan tijdens de 63ste Vlaamse kermis. © SDT
Redactie KW

De vzw Zorgend Voor van de Tieltse Sint-Jozefsparochie organiseert het laatste weekend van juni een Vlaamse kermis. “Dit jaar organiseren we de Vlaamse kermis al voor de 63ste keer”, aldus voorzitter Dave Buyck.

“Ons weekend gaat al erg vroeg van start. We beginnen op vrijdagochtend om 9 uur met de jaarlijkse vinkenzetting, dan kunnen de vinkenzetters zich inschrijven in De Link. Om 11 uur volgt de prijsuitreiking”, begint Dave Buyck.

Vervolgens gaat het weekend voort met een klassieker: de seniorennamiddag. “Om 14 uur beginnen we met de pannenkoekenbak. Voor slechts 5 euro kunnen de senioren genieten van een gezellige namiddag en een optreden van Jason Bradley. Dat is een erg bekende figuur onder de Tieltenaren, want hij komt jaarlijks ook optreden in café De Kiste tijdens de Tieltse Feesten”, vertelt Hilde Debrouwere, ook lid van vzw Zorgend voor.

Walk & Run

Vanaf 18 uur begint de koffiekaarting. “Dat wordt allemaal in goede banen geleid door Lily, Myriam en Agnes. De winnaars krijgen koffie, maar de verliezers gaan niet met lege handen naar huis. Voor hen hebben we een troostgebakje voorzien”, aldus Dave. “Tot slot sluiten we op vrijdagavond af met een ‘Walk & Run’. Dat vindt voor de allereerste keer plaats in de geschiedenis van onze Vlaamse kermis. Vroeger deden we op vrijdagavond steeds een quiz. Deze ‘Walk & Run’ is opvolger daarvan. Het is de bedoeling dat de deelnemers maximum zes rondjes lopen of wandelen. Het rondje is 1,5 km lang en begint en eindigt telkens aan de kerk. Per rondje krijgt men een elastiekje. Achteraf kan elk elastiekje omgeruild worden voor een Sint-Jozefsbiertje. Voor de kinderen is er een sapje voorzien. Inschrijven voor deze ‘Walk & Run’ kan via sintjozefrun@gmail.com”, vertelt Dave Buyck.

Tijdens de ruilbeurs zullen we ook onze eigen gepersonaliseerde champagnecapsule voorstellen – Dave Buyck

De zaterdag start al voor de elfde keer met een groot ontbijtbuffet. “Dat is ieder jaar een groot succes. Van 8 uur tot 10.30 uur kunnen de mensen komen genieten van een heerlijk ontbijt. Ook daarvoor kunnen geïnteresseerden zich het best vooraf inschrijven door te bellen naar 0471 99 97 15 of 0476 43 79 67”, zegt Dave. “Om 11 uur begint de ruilbeurs van champagnecapsules. Tijdens die ruilbeurs zullen we ook onze eigen gepersonaliseerde champagnecapsule voorstellen. We hebben er eentje laten maken met ons logo erop. Op zaterdagavond organiseren we dan een kaas- en wijnavond.”

Vlaamse Kermislied

De laatste dag van de Vlaamse kermis gaat om 11 uur van start met een eucharistieviering in de kerk van de Sint-Jozefsparochie. “Aansluitend vindt er ook een wijding voor bromfietsen, auto’s en fietsen plaats. We sluiten de viering altijd af met het Vlaamse Kermislied. Overlappend met de viering begint om 11.30 uur het aperitief. Op dat moment zijn ook al onze sponsors van harte uitgenodigd. We eindigen ons weekend met een zomerse barbecue. Kaarten daarvoor zijn te verkrijgen bij Dirk Van Buren en Hilde Debrouwere”, vertelt Dave. “Tot slot wil ik ook nog vermelden dat er gedurende het hele weekend ook een Sint-Jozefswinkel zal zijn. Daar kunnen mensen hun tombolalotje van 2,50 euro inwisselen voor een leuke prijs”, besluit Dave.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier