Walhoevefeesten in nieuw kleedje

Op de foto een groot deel van het personeel, zittend vlnr: Florejan Nottebaert (Hoofdbegeleider), Jana Depotter (Begeleidster), Siebe Goossens (Begeleidster), Manon Saubain (Begeleidster), Jennefer Hauspie (Begeleidster). Staand vlnr: Inge Depuydt (Kokkin), Magdalena Verhenne (Begeleidster), Sofie Forrez (Begeleidster), Ingrid Goudeseune (logistiek medewerkster), Rita Cheroutre (Contextbegeleidster), Jonas Schacht(stagiair-begeleider), Wim Hove (Directeur), Hilde Tanghe (Pedagogisch Coördinator)en Eva Dael (Contextbegeleidster). (Foto RVL)
Redactie KW

Op vrijdag 18 oktober en zondag 20 oktober vinden in de Sceure de Walhoevefeesten plaats. Op vrijdag staat er traditiegetrouw een seniorennamiddag op het programma, maar de zondag ziet er iets anders uit dan de voorbije jaren.

De Walhoeve in Westvleteren biedt onderdak aan jongeren die wegens problematische opvoeding niet thuis kunnen wonen. In Westvleteren kunnen twaalf kinderen en jongeren verblijven, maar de Walhoeve biedt ook dagbegeleiding aan een 15-tal jongeren op een locatie in Veurne en Ieper aan.

De Walhoevefeesten is een jaarlijks evenement ten voordele van de vzw. Op vrijdagnamiddag 18 oktober staat er tussen 14 en 18 uur een dans- en muzieknamiddag voor senioren met Johnny Clarysse op het programma. De toegang bedraagt 4 euro en daarin zit een kop koffie en een stuk taart inbegrepen. Op zondag 20 oktober is de organisatie afgestapt van hun jaarlijkse terugkerende Walhoevetocht. “We willen de mensen de gelegenheid geven om onze gebouwen te bezoeken”, vertelt directeur Wim Hove. “Van 11 uur tot 13 uur gaat er een aperitiefconcert door met een optreden van DATswingDT. Vanaf 12 uur kan men aanschuiven voor kip aan het spit met frietjes. Kaarten kosten 14 euro en 7 euro voor de kinderen. Vanaf 14 uur zal een gratis treintje op en af rijden vanaf de Sceure tot aan de Walhoeve. Maar de bewegwijzerde route kan ook gemakkelijk te voet, met de fiets of de wagen afgelegd worden. In de Walhoeve zullen alle gebouwen vrij te bezoeken zijn. Een verteller zal de mensen mee op pad nemen doorheen het complex. We willen het publiek een inkijk geven in onze werking.” (RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier