Bieke Ampe uit de Diksmuidse Boterweg in Lichtervelde werd in de nacht van donderdag op vrijdag gewekt door haar hond Ceriel, een American Stafford. "Hij begon te grommen", vertelt Bieke. "Dat doet hij normaal gezien nooit, behalve als er iets scheelt. Iedere hond blaft wel eens, maar grommen..."

Bieke had meteen door dat er iets niet klopte en keek door haar dakvenster naar buiten. "Ik zag dat mijn oprit verlicht was en dat er een auto stond. Ik ging naar beneden, stak het licht aan en hup, weg waren ze. Ik zag ze door het raam passeren: de ene auto zeer traag. Hier klopt iets niet, dacht ik. Zeker toen ik de slinger in mijn auto zag bewegen."

Stuurslot

De Lichterveldse trok haar stoute schoenen aan en ging met Ceriel naar buiten. Daar trof ze haar gloednieuwe auto, een Volkswagen Tiguan Allspace ter waarde van 48.900 euro, aan met open ramen. "Ik heb die pas twee weken geleden gekocht als bedrijfswagen, want ik doe jaarlijks zo'n 35.000 kilometer", zucht ze. "Ik heb ondertussen enkele maatregelen genomen om te voorkomen dat ze mijn auto stelen. Zo kocht ik een stuurslot en parkeer ik de auto in de weide. Daar laat ik een grote verstraler hangen, zodat ze meteen verlicht zijn mochten ze opnieuw toeslaan."

Bieke parkeert haar auto voortaan in een weide. Ceriel houdt de wacht., gf
Bieke parkeert haar auto voortaan in een weide. Ceriel houdt de wacht. © gf

Twee jaar geleden maakte Bieke al iets gelijkaardigs mee. Ook toen was Ceriel de redder in nood. "Ik woonde toen nog in Dentergem bij mijn toenmalige vriend. Ik was op weekend, dus mijn auto stond niet thuis. En omdat mijn vriend zijn auto in de garage geparkeerd had, leek het alsof er niemand thuis was. Er werd hard geklopt op de achterdeur, waar Ceriel meteen op reageerde. Ook toen gromde Ceriel heel hard. Later bleek dat er die nacht twee straten verder werd ingebroken..."

Kindje

Bieke en Ceriel zijn al vier jaar dikke vrienden. "Ik heb hem al van toen hij nog een pup was", vertelt zijn baasje. "Hij gaat iedere dag mee naar mijn bedrijf Ambi en loopt daar rond. Hij zit dus vaak tussen de mensen. En ook thuis is hij de koning te rijk. Ceriel is echt mijn kindje."

De gloednieuwe auto van Bieke, die ei zo na gestolen werd., gf
De gloednieuwe auto van Bieke, die ei zo na gestolen werd. © gf
Bieke Ampe uit de Diksmuidse Boterweg in Lichtervelde werd in de nacht van donderdag op vrijdag gewekt door haar hond Ceriel, een American Stafford. "Hij begon te grommen", vertelt Bieke. "Dat doet hij normaal gezien nooit, behalve als er iets scheelt. Iedere hond blaft wel eens, maar grommen..."Bieke had meteen door dat er iets niet klopte en keek door haar dakvenster naar buiten. "Ik zag dat mijn oprit verlicht was en dat er een auto stond. Ik ging naar beneden, stak het licht aan en hup, weg waren ze. Ik zag ze door het raam passeren: de ene auto zeer traag. Hier klopt iets niet, dacht ik. Zeker toen ik de slinger in mijn auto zag bewegen."De Lichterveldse trok haar stoute schoenen aan en ging met Ceriel naar buiten. Daar trof ze haar gloednieuwe auto, een Volkswagen Tiguan Allspace ter waarde van 48.900 euro, aan met open ramen. "Ik heb die pas twee weken geleden gekocht als bedrijfswagen, want ik doe jaarlijks zo'n 35.000 kilometer", zucht ze. "Ik heb ondertussen enkele maatregelen genomen om te voorkomen dat ze mijn auto stelen. Zo kocht ik een stuurslot en parkeer ik de auto in de weide. Daar laat ik een grote verstraler hangen, zodat ze meteen verlicht zijn mochten ze opnieuw toeslaan."Twee jaar geleden maakte Bieke al iets gelijkaardigs mee. Ook toen was Ceriel de redder in nood. "Ik woonde toen nog in Dentergem bij mijn toenmalige vriend. Ik was op weekend, dus mijn auto stond niet thuis. En omdat mijn vriend zijn auto in de garage geparkeerd had, leek het alsof er niemand thuis was. Er werd hard geklopt op de achterdeur, waar Ceriel meteen op reageerde. Ook toen gromde Ceriel heel hard. Later bleek dat er die nacht twee straten verder werd ingebroken..."Bieke en Ceriel zijn al vier jaar dikke vrienden. "Ik heb hem al van toen hij nog een pup was", vertelt zijn baasje. "Hij gaat iedere dag mee naar mijn bedrijf Ambi en loopt daar rond. Hij zit dus vaak tussen de mensen. En ook thuis is hij de koning te rijk. Ceriel is echt mijn kindje."