Wakken Smelt dit jaar coronaveilig met drie wandelingen

David De Bie, Aniek Van de Velde en Dirk Cosaert binden de loopschoenen aan voor het goede doel. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE (foto TVW)
David De Bie, Aniek Van de Velde en Dirk Cosaert binden de loopschoenen aan voor het goede doel. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE (foto TVW)
Redactie KW

Wakken Smelt vindt dit jaar niet plaats in zijn de vertrouwde vorm van een sneukelwandeling en sfeermarkt.

“Aangezien we ook in deze donkere tijden mensen in hun bubbel willen samenbrengen en geld wensen in te zamelen voor het goede doel, hebben we drie wandelingen uitgestippeld en je kunt opnieuw een fiets winnen”, zegt Aniek Van de Velde. De wandelingen zijn 5, 10 en 15 kilometer lang en nemen je mee naar de mooiste hoekjes van zowel Wakken, Markegem, Oeselgem als Dentergem. “Wie de folder nog niet onder ogen kreeg”, zegt Aniek, “kan hem downloaden via onze website www.wakkensmelt.be of via RouteYou.”

Naar goede gewoonte is ook dit jaar een wedstrijd aan Wakken Smelt verbonden. “Samen met Dirk Cosaert en David De Bie leg ik de 5 kilometer af. Niet wandelend, maar lopend”, geeft Aniek nog mee. “We lopen elk apart en houden er alle drie een ander tempo op na”, geven Dirk en David alvast een tip.

Op de folder kan je een invulformulier uitknippen waarop je vervolgens vijf keer de gezamenlijke looptijd van het trio kunt proberen te raden. De winnaar, die op 24 december wordt onthuld, is een fiets rijker. De invulbriefjes kunnen nog tot 15 december in de Wakken Smelt-brievenbus in de Hekkenstraat 7 gedeponeerd worden, ter hoogte van buurtwinkel Bij Greta.

Papa Michel loopt mee

Hoewel ze afgelopen zomer nog in het gips stak, onderschat je Anieks loopkwaliteiten maar beter niet, zeker nu haar pa Michel van hierboven haar prestaties volgt. “Op 13 november, uitgerekend de dag dat de folder in de bus viel, is hij bezweken aan corona. Zonder Covid was hij er nog geweest. Onwezenlijk”, zucht Aniek. “Je begrijpt dat mijn hoofd een kleine maand geleden niet op lopen stond. Maar net dan moet je die schoenen aantrekken en gaan. Het pad volgen en je laten leiden door je gedachten, dat werkt.”

Lichtpuntje

De vele steun en warme woorden van de afgelopen weken deden haar zichtbaar deugd. “Niet alleen voor mij, maar voor alle deelnemers – de voorbije jaren haalden we gemiddeld 600 wandelaars – kan onze organisatie een lichtpuntje betekenen in deze donkere coronaperiode. Wakken Smelt hoort ook nu warmte en verbondenheid uit te stralen.”

Aan alle deelnemers vragen de organisatoren beleefd om een gift te doen voor de drie goede doelen die dit jaar worden ondersteund: alle vriendenkringen van de scholen in Groot-Dentergem, het oncologisch team van het Waregemse ziekenhuis en de mug-helikopter West-Vlaanderen. “In die optiek verkopen we ook tot 20 december onze ‘duijerkes’ tegen 2,50 euro”, zegt Dirk Cosaert. “Dat is een sleutelhanger waarmee je contactloos kunt betalen.” (TVW)

Meer info op www.wakkensmelt.be en op de Facebookpagina Wakken Smelt.